Akcija „Pešačimo u prirodi“

Akcijom „Pešačimo u prirodi“, Planinarsko društvo „Lesson“ iz Bečeja obeležiće 15 godina od osnivanja.

Reč je o aktivnosti koju organizuju po 13. put, a susret planinara biće održan u Goranskom parku u nedelju 29. maja sa početkom u 9 sati, kada je planirano okupljanje učesnika.

Organizatori za tu priliku pripremaju kružnu stazu u dužini od 12 kilometara, čiji je start u Goranskom parku u 10 sati, a cilj je kod hotela „Zlatna obala“. Nakon rekreacije, od 14 sati predviđen je ručak i druženje uz muziku, dok će u 16 sati biti upriličena dodela zahvalnica.

Planinarsko društvo „Lesson“ učesnicima obezbeđuje doručak, dok je u hotelu „Zlatna obala“ obezbeđen meni ručak po ceni od 500 dinara.

„Vodiči organizovanih grupa treba da predaju spiskove svojih učesnika i broj zainteresovanih za ručak. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost i dužni su da se pridržavaju instrukcija vodiča, u skladu sa pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog saveza Srbije. Pozivamo sve planinare i ljubitelje prirode da nam se pridruže”, navode u Planinarskom društvu „Lesson”.

Učesnici akcije treba da obuku odgovarajuću odeću i obuću, i da obezbede sebi adekvatnu zaštitu od vremenskih neprilika.

Vukašin Ljubojev