Aktivnosti Kancelarije za mlade: Saradnja sa Tehničkom školom i radionica vege kuvanja

Dogovorena saradnja sa Tehničkom školom

Nakon druge runde pregovora Kancelarije za mlade o budućoj saradnji sa tehničkom školom dogovorene su buduće aktivnosti:

Jedan od ciljeva koji su postavili je razvijanje preduzetničkog duha kod mladih s obzirom na profil škole. Okosnica ove aktivnosti biće školska radionica. Primenom stečenog teorijskog i praktičnog znanja kroz praktičan rad u radionici zajednički će se održati radionice koje ća da rezultiraju konkretnim proizvodima. Čitava ova ideja počela je idejom učeničkog parlamenta Tehničke škole da se upotrebe školski resursi uz podršku Kancelarije za mlade opštine Bečej. Dogovorena je i saradnja u realizaciji projekata „Živa biblioteka“ i „Forum teatra“ kao odgovor na mnogobrojne probleme sa kojima se mladi susreću. Takođe je dogovoren  LOL-u otvorenog tipa za sve Bečejce kao vid razvijanja empatije i umrežavanja omladine.

U okviru ove saradnje u radionici CNC sekcije Tehničke škole počela je izrada novogodišnjih ukrasa.

Održana još jedna radionica vege kuvanja

Kancelarija za mlade opštine Bečej organizovala je, kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, radionicu vege kuvanja sa Danielom Tepšom koja je održana 24. novembra u 19 časova u KZM Bečej. U okviru ove kuvarske radionice, Daniela je kroz svoje jednostavne i zdrave recepte predstavila šta je to bitno u veganskoj ishrani, koje su dobrobiti i koliko je ona, zapravo, ukusna. Svi prisutni imali su priliku da učestvuju u pravljenju hrane a pored slanog jela biće pripreman je i desert u kojem će svi moći da uživaju. Daniela je spremno odgovarala na sva pitanja u toku radionice.