Uncategorized

Бачко Градиште: Министарка Маја Гојковић у посети Бачком Градишту

Потпредседница Владе и министарка за културу, Маја Гојковић, са председником општине Бечеј, др Вуком Радојевићем, посетила је Удружење жена у Бачком Градишту, на чајанци којој су присуствовале и жене из секције КУД-а „Ђидо” под називом „Прело”.

Овом приликом потпредседница Владе и председник општине Бечеј разговарали су са женама из Бечеја и Бачког Градишта о значају подршке предузетницама, као и женама које се баве очувањем традиције и културног наслеђа израдом рукотворина и народних ношњи.

„Дивно је разговарати са женама у Бечеју и Бачком Градишту, са вредним женама које својим рукама праве дивне традиционалне рукотворине и тиме чувају културно наслеђе од заборава, али и са женама предузетницама о томе како можемо за све њих да створимо услове да жене у Србији буду економски оснажене и да имају прилику за запослење. Да бисмо се развијали даље и остварили планове, Србија мора да настави да ради у интересу својих грађана”, поручила је Гојковић.

,,Овде, у Бачком Градишту, Удружење жена је симбол позитивних промена. Ове изузетне жене, својим неуморним ангажовањем, истичу подршку, бригу и напредак. Од иницијатива заједнице до очувања нашег културног наслеђа, њихов допринос је срце овдашњег сеоског живота. Управо препознајући њихове активности, ангажман и значај у локалној заједници у којој живе, путем конкурса намењеног удружењима, издвојили смо 100.000 динара за финансирање њиховог рада и програма. Наставићемо у том правцу јер је то модел како можемо подржати активности жена које и те како имају значајну у друштву, а посебно у виталности малих заједница. Њихова отпорност, креативност и посвец́еност су покретачка снага позитивних трансформација којима смо сведоци” – изјавио је др Радојевић и захвалио се почасној гошц́и Маји Гојковић, министарки за културу и потпредседници Владе и додао да њено присуство означава препознавање дубоког утицаја који култура и ангажовање заједнице имају на наш свакодневни живот.