Bečejci i dalje maksimalni

ODBOJKA  –  DRUGA REPUBLIČKA LIGA „SEVER“

Pobedama u utakmicama 13. i 14. kola Druge republičke lige „Sever“ odbojkaši Bečeja sačuvali su mesto na samom vrhu tabele i sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Kulpin su dočekali prekid sezone zbog uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog situacije sa Korona virusoma.
Izabranici igrača-trenera Veselina Džigurskog su u subotu 7. marta savladali na domaćem parketu Mladost iz Nove Pazove sa 3:1 (25:19, 22:25, 25:16, 25:17) čime su upisali očekivanu pobedu u okviru 13. kola.
Najveći izazov u drugom delu sezone imali su u Novom Sadu sedam dana protiv druge ekipe Vojvodine NS Seme koju su savladali sa 3:2 (22:25, 25:22, 28:26, 19:25, 15:15) nakon veoma neizvesne borbe. Do pobede je naša ekipa stigla nakon pet setova od kojih su se dva igrala na razliku a u dva je pobednik rešen sa razlikom od tri poena. Poveli su domaći, a naši uspeli da „okrenu“ rezultat u svoju korist, ali u četvrtom setu je domaća ekipa bila bolja, pa je pobednik morao biti rešen u petom periodu. Naša ekipa je pokazala svoj kvalitet pa je taj deo meča dobila sa 15:13, za ostanak na prvom mestu na tabeli.
Nakon uvođenja vanrednog stanja sva sportska takmičenja su prekinuta i još uvek se ne zna da li će se nastaviti ili ne.
Inače da na snazi nije vanredno stanje Bečejci su trebali da u narednom meču odigraju derbi prvenstva na i da u hali USKAO Đorđe Predin – Badža“ dočekaju Kulpin. Potom bi im im sledilo gostovanje u Baču ekipi Partizana i u poslednjem kolu bi trebali da dočekaju Mladost iz Bačkog Petrovca.
S.E.