Bez medalje za 0,02 sekunde

KAJAK – SVETSKO PRVENSTVO U SEGEDINU

Oči kajakaškog sporta bile su prošlog vikenda uprte u Segedin gde se održavao Svetski šampionat, a deo reprezentacije Srbije bili su naši sugrađani Marko Novaković i Marko Tomićević.
Još jedan nastup pod zastavom svoje zemlje Marko Novaković će pamtiti po tome što mu je i pored odličnog nastupa falilo malo i sportske sreće da u paru sa Ervinom Holpertom doće do medalje u disciplii K-2 na 500 metara. Njih dvojica su do cilja stigli kao četvrtoplasirani u vremenu jedan minut i 34,52 sekunde a medalja bronzanog odličja je završila na grudima Nemačke posade koju su činili Markus Gros i Martin Hiler, koja je bila brža za samo 0,02 sekunde. Zlatna medalja je pripala posadi Belorusije koju su činili Stanislau Danijeka i Dzmitri Natinčik, dok su se srebrom okitili Španci Pelaja Roza i Pedro Vaskes.
Deo reprezentacije Srbije na najvećoj svetskoj smotri u Mađarskoj bio je i Marko Tomićević, koji je u paru sa Milenkom Zorićem zauzeo 19. mesto u disciplini K-2 na 1.000 metara.
Naša reprezentacija takmičenje u Segedinu završila je sa srebrnom medaljom u K1-200 koju je osvojio Strahinja Stefanović, i pritom izborio kvotu za naredne Olimpijske igre. Mesto na takmičenju u Tokiju izborila je i Milica Starović u jednosedu na 500 metara zauzimanjem četvrtog mesta u finalu. Naši reprezentativci koji u olimpijskim disciplinama nisu uspeli u Segedinu da izbore olimpijske kvote, a takmiče se u jednosedima i dvosedima narednu šansu imaće sledeće godine, na evropskim dokvalifikacijama u Račicama, kao i na Svetskom kupu „2“ u Duisburgu.

B.D.