Bez respekta za Respekt

Prošlog vikenda je druga seniorska ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Bečej završila jesenji deo sezone u okviru Druge vojvođanske lige Srednja Bačka. Pobedom nad ekipom Odbojkaškog kluba Respekt u Kovilju sa 3:0 (25:15, 25:20, 27:25) Bečejske su zauzele drugo mesto na tabeli sa četiri pobede, sve rezultatima 3:0 i dva poraza u taj brejkovima, sakupivši ukupno 14 poena, iza ekipe Elan Volej 2, koja u pet odigranih utakmica ima isto toliko pobeda. Treću poziciju zauzima Hajduk iz Kule koji ima skor od četiri pobede i dva poraza uz 13 bodova na svom kontu.
Početkom decembra je završen i jesenji deo prvenstva u okviru Prve Vojvođanske lige, grupa Istok u kojoj se takmiči prva ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Bečej. Nakon odigranih sedam kola naše odbojkašice zauzimaju šesto mesto na tabeli sa šest bodova i sa skorom od dve pobede i pet poraza.
Prvo mesto suvereno drži ekipa Bagljaš 023 iz Zrenjanina sa svih sedam pobeda, a drugo i treće mesto zauzimaju novosadske ekipe NS Volej Tim i Novi Sad, koje uz skor od pet pobeda i dva poraza imaju po 16 bodova. Na začelju tabele se nalaze Mladost iz Novog Sada i Beočin sa po jednom pobedom i šest poraza.
– Ove sezone se kao i predhodne, takmičimo u dve seniorske lige, Prvoj i Drugoj vojvođanskoj ligi, kadetskom prvenstvu Odbojkaškog saveza Srednja Bačka i Odbojkaškog saveza Vojvodine, prvenstvu starijih pionirki Odbojkaškog saveza Srednja Bačka, pionirskom prvenstvu Odbojkaškog saveza Srednja Bačka, prvenstvu mlađih pionirki Odbojkaškog saveza Srednja Bačka i pionirskoj Mini ligi Odbojkaškog saveza Srednja Bačka. Pored toga sa najmlađima igramo turnire i u svim kategorijama postižemo veoma dobre rezultate. Nakon kratke zimske pauze očekuje nas uzbudljiv nastavak sezone, gde nam predstoji završnica kadetskog prvenstva Vojvodine i borba za što bolji plasman sa obe seniorske ekipe, kazao je trener bečejskih odbojkašica Saša Bakić.

Siniša Erak