Bronzana medalja Miloša Stojkova

Miloš Stojkov, takmičar Kajak kanu kluba Bečej, ostvario je izuzetan rezultat na regati „Olimpijske nade“ koja je od 14. do 16. septembra održana u poljskom gradu Poznanju. Ovo tradicionalno takmičenje, koje se po kajakaškim merilima kotira kao nezvanično svetsko prvenstvo za takmičare do 17 godina, ove godine je okupilo preko 600 učesnika iz 36 država. Reprezentaciju Srbije koju je vodio selektor Bora Sibinkić činilo 13 devojaka i 23 mladića koji su osvojili osam medalja, od čega dve srebrnog i šest bronzanog sjaja, što je bilo dovoljno za plasman na deveto mesto u generalnom poretku zemalja učesnica.
Svoje mesto među osvajačima medalja zasluženo je zauzeo i naš sugrađanin Miloš Sojkov, koji je u paru sa Đorđem Antonijevićem iz BSK-a iz Borče bio treći u disciplini K-2 na 200 metara.
Njih dvojica su zauzeli prvo mesto u svojoj polufinalnoj grupi, a u velikom finalu su nijanse odlučivale o poretku na postolju, gde se na kraju zlatom okitio dvojac iz Nemačke, dok je drugo mesto pripalo Poljacima.
Medalja koju je Stojkov osvojio dobija na značaju ako se zna da je poslednji takmičar iz Kajak kanu kluba Bečej na pobedničkom postolju u muškoj konkurenciji na ovoj regati bio pre 12 godina.
Stojkov je u Poljskoj nastupio i u disciplini K-1 na 500 metara gde je zauzeo 15. mesto, a pored njega KKK Bečej su predstavljali i Aleksandar Handađev, koji je u paru sa Milanom Zvekićem iz zrenjaninskog Begeja bio 12. u K-2 na 1.000 metara, kao i Ljubomir Grčić koji je u K-1 na 1.000 metara bio 22. u konačnom plasmanu.

                       Siniša Erak