„Čikerija open 2021”: Radičević turnir u malom fudbalu

Udruženje meštana Radičević je za 18.09.2021. pod pokrovi-teljstvom opštine Bečej uspešno organizovalo humanitarni turnir u malom fudbalu. Na turniru je učestvovalo 9 ekipa. Organizator turnira je bio član udruženja meštana Darko Ćuk. Početak turnira je obeležen paljenjem baklji u bojama državne zastave i intoniranjem himne Republike Srbije.

Pobednik turnira je bila ekipa Nin Construction.
Pored priznanja za prve tri ekipe, za najmlađeg igrača turnira proglašen je petogodišnji Nikola Vojinović iz prvoplasirane ekipe, zatim titulu najstarijeg igrača poneo je pedesetdvogodišnji Boško Rajić iz srbobranskih “Veterana”. Za najboljeg golmana proglašen je Zoran Olujić iz pobedničke ekipe, a ujedno dodeljena su i priznanja najelegantnijim igračima, odnosno najtežim po kilaži. Titulu pobednika u ovoj kategoriji poneo je Joja Ćuk sa 122 kilograma.

Ekipe nisu bile samo iz Bečeja i Radičevića, po jedna ekipa je gostovala iz Novog Sada i Srbobrana. Udruženje meštana Radičević je sopstvenim sredstvima organizovalo kuvanje gulaša u dva kazana i piće za sve goste turnira i sve meštane koji su bili da prate turnir. Turnir se igrao na renoviranom betonskom fudbalskom terenu a ručak je organizovan u letnjikovcu koji je takođe za sada delimično renoviran. Veoma veliki broj ljudi okupio sa tog dana a iz Udruženja kažu da su posebno bili ponosni na najmlađu ekipu, ekipu „Juventusa“ koja se i ravnopravno borila i učestvovala na turniru sa ostalim ekipama.

Od kotizacije i dobrovoljnog priloga prikupili smo 76.000 dinara. Sav novac je uplaćen za pomoć u lečenju malog Alekse Prodanovića iz Bačkog Gradišta.