Crveni krst Bečej: Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bačkom Petrovom Selu

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi koja je ove godine održana u Bačkom Petrovom Selu organizovana je ovog puta u saradnji sa udruženjem „Mladi za naše selo“.

Ova omladinska organizacija je veoma aktivna u selu i čini okosnicu socijalnog života u ovom mestu i okuplja veliki broj mladih meštana. U prostorijama koje su prošle godine obnovljene i uređene od strane Kancelarije za mlade opštine Bečej od sada pa nadalje će se svaki put u organizaciji bečejskog Crvenog krsta održavati ove akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Inače, treba napomenuti, u celoj Vojvodini je trenutno organizovana velika akcija prikupljanja krvi radi održavanja stabilnih zaliha pa je i Zavod za transfuziju krvi pozivao i apelovao na dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa ukoliko su zdravi, da daju krv prvom narednom prilikom koja se ukaže. Sve krvne grupe su neophodne, poručili su iz Zavoda za tranfuziju krvi Vojvodine.

Tokom ove akcije u Bačkom Petrovom selu odazvalo se 45 građana, od kojih je njih 37 i dalo krv. Među dobrovoljnim davaocima bilo je 8 žena.

foto: TV Bečej