Društvo prijatelja dece: Paketići za decu koja žive u teškim životnim uslovima

Društvo prijatelja dece opštine Bečej tradicionalno organizuje prikupljanje pomoći deci kojoj je neophodna podrška. Na osnovu podataka Organizacije do kraja 2022. godine. Više od 1000 dece opštine Bečej živi  u uslovima siromaštva. Prve poklone tokom Dečije nedelje obezbedili su naši najmlađi sugrađani prilikom realizacije  akcije „Deca deci“.

Sa željom da svako dete oseti zimske čarolije u saradnji sa knjižarom „Prizma – 93“ inicirali su akciju pod nazivom „Budi i ti nekom Deda Mraz – Legyél  te is valaki Télapója!” sa ciljem da zajedno obezbede božićno-novogodišnje paketiće za decu koja žive u teškim životnim uslovima.

U knjižari „Prizma – 93“  postavljena je praznička humanitarna kutija gde građani mogu da ostave poklone koje su kupili iz asortimana knjižare do 10. decembra 2022. godine.

Svoje donacije građani mogu da donesu i u prostorije Udruženja i Bečejskog udruženja mladih u Centru za decu i mlade (Glavna 47) svakim radnim danom od 10 do 15 časova.

Pozivamo i druge privrednike, građane, ustanove i organizacije da i oni postave humanitarne kutije gde se mogu ostaviti slatkiši, garderoba, odeća, obuća, igračke, knjige, školski pribor, razni edukativni i higijenski materijali za  božićno-novogodišnje paketiće.