Džudo: Bečejski džudisti izborili mnogobrojna odličja

Na desetom međunarodnom džudo turniru „SPARTAN KUP“ u Subotici, održanom 3. decembra za uzrast mlađih i starijih poletaraca, na kome su nastupila 239 takmičara iz 33 kluba iz Rumunije, Mađarske, Crne Gore i Srbije, članovi džudo kluba „Mladost“ Bečej izborili su pet medalja.

Od desetero takmičara sa srebrnom medaljom okitili su se Vanja Lepeš Kovač u kategoriji do 28 kilograma za poletarce i mlađe i Anastasija Radovanović u kategoriji do 44 kilograma, dok su bron-zane medalje osvojili Filip Popov u kategoriji poletaraca do 28 kilograma, Stefan Kekić u kategoriji +50 kilograma i Kaća Perić u kategoriji do 43 kg.

Kada je reč o takmičenju u Beogradu, 10. decembra održan je „Trofej Voždovca“ za uzrast mlađih i starijih poletaraca, na kome je nastupilo 409 takmičara iz 50 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Na ovom turniru bronzane medalje su uzeli poletarci Vanja Lepeš Kovač i Filip Popov u kategoriji do 28 kilograma, kao i Anastasija Radovanović u kategoriji do 44 kilograma.

Novi Sad 17. decembra bio domaćin međunarodnog džudo tur-nira „OKAMI OPEN“ za uzrast mlađih i starijih poletaraca. Uz učešće 254 takmičara iz 35 klubova iz Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, od desetoro mladih Bečejaca treća mesta izborile su Anastasija Radovanović u kategoriji do 44 kilograma i Kaća Perić u kategoriji do 34 kilograma.

Poslednje takmičenje na kom su učestvovali članovi džudo kluba „Mladost“ Bečej za ovu godinu organizovano je za rođene 2014. godine i mlađe, koji još po pravilniku Džudo saveza Srbije nemaju pravo nastupa na zvaničnim takmičenjima, a za koje je Džudo klub „Spartak“ iz Subotice organizovao takmičenje uz učešće 10 klubova iz Vojvodine.

Svih osmoro naših takmičara osvojilo je medalje i pokazalo spremnost da se takmiče  i na zvaničnim turnirima, a tu priliku će imati od iduće godine, svi koji su rođeni 2014. god.

Od ove nedelje u Džudo klubu „Mladost“ počinju sa pripremama za polaganja za učeničke pojaseve, koja će biti organizovana polovinom februara 2023. godine, a krajem januara počeće i prva takmičenja za godinu koja dolazi.

Vukašin Ljubojev