UncategorizedДруштво

Економско-трговинска школа: Кабинет/продавница за трговце

Економско-трговинска школа је прошле недеље добила виртуелну продавницу/кабинер за трговинско пословање. Ова „продавница“ намењена је за рад и обуку ученика трговачког смера. Отварање кабинета за симулацију рада у правој продавници био је дугогодишњи сан колектива ове школе који је коначно и реализован. Продавницу су ученици назвали „Динар“ и у њој се налазе прави артикли са којима може да се тргује.

„Ово је кабинет за трговинско пословање у нашој школи. На овај начин наши ученици, када заврше школовање за профил трговац, биће обучени да се одмах се несметано укључе у рад класичне продавнице или маркета.“ – рекла је директорица школе Гордана Ковачев и напоменула да су при реализацији имали и партнере и то фирме „Тренд“ и „Сентапромет“ који су им донирали опрему и омогућили ова продавница почне са радом.

„Сада наша деца имају где да на квалитетно стручан начин обављају практичну наставу, али ће ићи на праксу и код послодаваца ван школе. Тачније, сада смо у могућности да 75 одсто часова практичне наставе реализујемо у нашој продавници и са нашим наставницима“ – додала је Гордана Ковачев.

Фирма „Тренд“ донирала је за продавницу две касе и то једну класичну фискалну и једну са специјалним пословним програмом са напредним функцијама. Према речима Милоша Џигурског ово ће омогућити ученицима овог школског смера да одмах након завршетка школе пронађу лакше посао јер ће то за послодавце бити олакшање јер не морају да обучавају раднике за рад на касама.

Фирма „Сентапромет“ је опремила нову радњу/учионицу робом широке потрошње. Свечаном отварању продавнице/кабинета „Динар“ присуствовали су и наставници који ће реализовати практичну наставу и ученици. Већина ученика веома је задовољна чињеницом да ће највећи дао практичне наставе моћи да обављају у оквиру школе.