Óbecse

Francia Guyana-i diákok jártak Óbecsén

Francia Guyanai-i diákok voltak majdnem egy héten át Óbecsén vendégségben, a sok közös program után elutazásuk előtt Dragan Tošić polgármester is fogadta őket az óbecsei községházán. Mellette a francia nagykövetség és az újvidéki Francia Intézet képviselői is üdvözölték a külföldi vendégeket.
Az ország multikulturális összetételének megfelelően a manai iskolába is sokféle származású diák jár, ők a községházán népviseletbe öltözve egy-egy rövid táncrészletet is bemutattak a kultúrájukból.
Dragan Tošić polgármester bejelentette: az önkormányzat azon lesz, hogy a két város között testvérvárosi kapcsolat létesüljön. A diákcsere a sokáig Franciaországban élő óbecsei Petričević-házaspárnak köszönhetően jöhetett létre, akik közel három évizede tartanak rendszeresen tréningeket Manában.
A Dél-Amerika északi részén található, Brazíliával és Suriname-mal szomszédos francia megye Mana városának a képviselői az óbecsei Ifjúsági Iroda meghívásának tettek eleget, és remélhetőleg jövőre az óbecsei diákoknak is sikerül majd ellátogatniuk a távoli kontinensre.
F.R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *