Fudbal: Trenažni proces i kontrolne utakmice počele i u Bačkom Gradištu

Na terenu sportskog centra „Đorđe Tapavica Džoja“ u Bačkom Gradištu nakon kratke pauze ponovo se zakotrljala lopta. U petak 8. jula otpočele su pripreme za novu sezonu u Vojvođanskoj ligi „Sever“, a prozivci su pored rukovodstva kluba prisustvovali novi trener Svetozar Sovilj, i 24 igrača.

Pre samog izlaska na zelenu površinu, predsednik kluba Goran Kudrić i šef stručnog štaba Sovilj potpisali su ugovor nakon kojeg je predočeno koji su to prioritetni ciljevi, želje i ambicije u narednoj sezoni Svetozar Sovilj u svojoj internacionalnoj karijeri vodio je Jugović iz Kaća, Srbobran, Kineski klub Dongguan, a sa poslednjim klubom Mladost iz Bačkog Petrovca osvojio je visoku četvrtu poziciju, on je takođe predvodio i mlađe kategorije Proletera iz Novog Sada kao i iz RFK Novi Sad.

Kada je reč o igračkom kadru, u klub su pristigli: Mirko Bajić iz Proletera iz Ravnog Sela, Sebastian Sakač iz Sutjeske, Bačko Dobro Polje, golman Nikola Tankosić iz novosadske Crvene Zvezde, Darko Tešanović iz Njegoša, i Bojan Trojanović iz Mladosti, Bački Petrovac. Što se tiče odlazaka, klub su napustili Babin, Bajt, Bratislav Jelić, Malić, Narančić, Olujić, Petrović, Radojković, Soldat i Hasčić.

Uz pojačan trenažni proces, Gradištanci će odigrati šest pripremnih utakmica kao i 13. po redu Trofej Bačkog Gradišta.

Prvi meč igrači Voše odigrali su nerešeno 1:1 sa Obilićem iz Zmajeva, a ono naredno što ih očekuje jeste meč u Bačkom Gradištu kada će 20. jula biti domaćini Naftagasu iz Elemira, 23. jula igrači Vojvodine putuju u Kovilj na meč sa Šajkašem, 27. jula očekuje se opštinski derbi između OFK Bečeja i Vojvodine. Tridesetog i 31. jula Bačko Gradište biće domaćin svoj trofeja, a u goste dolaze Preporod iz Novog Žednika, Mladost iz Bačkog Jarka i Borac iz Novog Sada. Trećeg avgusta Vojvodina dočekuje Slaviju iz Novog Sada, dok će generalka 06. avgusta biti igrana takođe u Gradištu sa Bratstvom iz Prigrevice.