Galerija „Krug“: Izložba slika Ljiljane Knežević

U galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta u Bečeju otvorena je samostalna izložba novosadske slikarke i dizajnerke Ljiljane Knežević. Ovo je njena dvadeseta po redu samostalna izložba.

Ljiljana Knežević, slikarka i dizajnerka, rođena je 1950. godine u Novom Sadu. Završila je školu za primenjenu umetnost i dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu. Član je Udruženja likovnih umetnika “Sirmium”, Sremska Mitrovica, LIKUM Novi Sad i VIR Novi Sad. Do sada je izlagala na više od pedeset kolektivnih izložbi i učestvovala u brojnim humanitarnim likovnim kolonijama.

Bečejska publika imala je prilike da vidi njene radove pre nekoliko godina na istom metu, u galeriji „Krug“. Ovog puta izloženo je 37 njenih slika, uglavnom rađenih akril tehnikom.

Naziv izložbe je „Nepredvidiva“ i ovog puta je posvećena ženama. Ljiljana Knežević veoma koloritno uzbudljivo oslikava ženske likove izražavajući ćudljivost ženske prirode koja prolazi kroz periode straha, tuge, sreće, ljubavi, poprima razne forme i uloge. Veoma živ kolorit je karakterističan za delo ove umetnice, ženski likovi na crtežu su ekspresivni, agresivni, dominantni u svojim ulogama koje zauzimaju na platnu. Teme su po-nekad erotične, ponekad čista ekspresija matrijarhata ili ženske neuhvatljive prirode ali lik, karakter žene je uvek u prvom planu.

Kada je stil slikanja u pitanju, prva asocijacija posmatrača je dominacija skoro kubističke forme i jarkih boja.

Ovu izložbu možete da pogledate u galeriji svakog radnog dana do 9. decembra.