Godišnji koncert Horića „Labud Pejović“

Horić “Labud Pejović” postoji punih osam godina, a 7. juna u Gradskom pozorištu održan je njihov šesti po redu godišnji solistički koncert.

Pored stalnih članova ovog velikog i veselog hora, gosi na koncertu bili su i njihovi drugari, kao i dugogodišnji saradnici, a to su  Muzička škola “Petar Konjović”, hor OŠ “Zdravko Gložanski”, hor i bend Bubamare, Jovana Radonić, Pinkova zvezdica, zatim drugari iz vrtića, srednja uzrasna grupa “Pčelice”, vaspitačice Sanje Bačikin i Tanje Zahar i najstarija grupa “Miki i Mini”, vaspitačice Vesne Miškeljin i Ildike Kiš. Takođe stalni pratioci horića su i Miloš Silaški i Strahinja Segedinski, koji su i korepetitori, aranžer i glavni korepetitor je Goran Sadžakov, zatim Jožef Riter, kao korepetitor muzičke škole, a najvažniji gosti su bili veterani horića koji su se u velikom broju odazvali da nastupe zajedno sa svojim malim drugarima i na taj način im pruže podršku.

Horić iza sebe ima za njih izuzetno važne nagrade. Naime, ove godine su na festivalu “Cvrčak” u Smederevu dobili nagradu za najbolje horsko izvođenje, što predstavlja pravu satisfakciju za sav uloženi rad i trud. Takođe, veoma su ponosni i na nagradu za najbolje dečije vokale za pesmu “Puž sportista”, kao i za najbolju kompoziciju  “Žablji saks”, a posebno zato što su ove dve pesme ustvari  autorske kompozicije.

Zaslužni za celu organizaciju ali pre svega zaslužni što horić postoji i radi osam godina unazad, jesu vođe hora, Nataša Segedinski Nikolić i Dejana Milovanov. Sigurno nije lako raditi sa dečijim horom posebno ako su deca ovog uzrasta kog jesu i posebno zato što se članovi hora svake godine menjaju i zbog toga svaku pohvalu zaslužuju i Dejana i Nataša za požrtvovanost, za vreme, strpljenje, trud koje su uložile da sve ovo izgleda i zvuči tako veličanstveno.

Na kraju koncerta svi učesnici, oko 200 njih, su zajedno izašli na binu i otpevali jednu pesmu na opšte oduševljenje prepune sale Gradskog pozorišta.

becejskidani2017

Medium doo, Redakcija Bečejskih dana Adresa: Zoltana Čuke 7, Bečej

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *