Gradsko pozorište Bečej: Premijera predstave „2:14“

U petak, 23. septembra, u Gradskom pozorištu u Bečeju održaće se premijera predstave Dramskog studija mladih „2:14“. Predstava počinje u Velikoj sali u 20 časova, ulaz je 300 dinara a rezervacija karata je na telefon 021 6915336 (od 8 do 14 časova) ili mejlom na pozoristebecej@gmail.com.

Predstavu je režirao Igor Pavlović po tekstu kanadskog dramskog pisca Davida Pakea.

U predstavi igraju: Srđan Tomić, Gordana Adamov, Vanja Bojović, Teodora Zdravković, Dimitrije Tucakov, Uglješa Surdučki, Stasja Štrbački, Sara Petković, Ivana Onjin, Aldijana Sivčev, Katarina Jakić, Vasja Subakov

Komad „2:14“ je ansambl predstava u kojoj pratimo živote četvoro tinejdžera i profesora engleskog u njihovoj svakodnevici u školi i van nje, sve do eksplozije nasilja koje, nažalost, sve češće dobija svoj tragični odjek u stranim i domaćim vestima. Međutim, iako se završava naglim i neočekivanim krajem, upravo on daje sav smisao ovom komadu.

Zahvaljujući uzbudljivom i veoma napetom dramskom usponu, do kojeg dolazi postupkom kratkih rezova i smenjivanjem brzih i efektnih replika, ovaj komad govori jasnim i svima razumljivim pozorišnim jezikom obraćajući se i tinejdžerima i njihovim roditeljima i nastavnicima.

Predstava „2:14“ ima snažan emocionalni naboj i, uprkos temi koja obrađuje različite vidove nasilničkog odnosa i sistemsko zapostavljanje potencijalnih žrtava – ali i potencijalnih nasilnika – ona je zapravo prepuna humora i fantazije.

Tehnička podrška: Ivan Dunđerski i Imre Makra, Foto: Čaba Mikuš