Óbecse

Hamarosan Ifjúsági klub nyílik Bácsföldváron

Az óbecsei Ifjúsági Iroda megvalósítja a bácsföldvári fiatalok kezdeményezését

Hamarosan a bácsföldvári fiatalok is kapnak egy helyiséget, ahol összejöhetnek társalogni, barátkozni, tanulni, rendezvényeket, programokat szervezni, ötleteiket megvalósítani. Miután két éve Péterrévén az ottani fiatalok kezdeményezésére Óbecse község Ifjúsági Irodája teljesen felújította a valamikori adóhivatal helyiségét, ahol ma egy korszerű ifi klub található, a bácsföldvári fiatalok is megkeresték az Ifjúsági Irodát ugyanezzel az ötlettel.
A bácsföldvári klubok, egyesületek, szervezetek ifjú képviselői is szerettek volna egy közös, jól felszerelt, biztonságos ,,kuckót’’, ahol végre megvalósításra kerülhetnek ötleteik. Óbecse község Ifjúsági Irodájának a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság pályázatán 400.000 dinárt hagytak jóvá erre a projektre, míg az Ifjúsági Iroda a saját eszközeiből kb. 200.000 dinárt fog fordítani erre a célra.
– Tíz fiatal keresett meg minket azzal a céllal, hogy megoldást találjunk a problémára, mellyel a bácsföldvári ifjúság évek óta küzd. Számos klub, egyesület, polgári csoport működik Bácsföldváron, akik aktívan részt vesznek az ifjúsági életben, azonban nem adottak a feltételek ahhoz, hogy zökkenőmentesen tudjanak dolgozni, rendezvényeket szervezni, összekötni a fiatalokat a faluban. Péterrévén is így indult meg ez a történet, és végül a lehető legjobban alakult. Az ifi klub azóta is működik, minden héten különféle programok sorozata várja a falubelieket. Szívesen járnak oda a fiatalok tervezgetni, barátkozni, társasjátékozni, vagy akár filmeket nézni. Számunkra pedig ez a legfontosabb, ebből is látszik, hogy jó úton járunk. Ugyanezt szeretnénk elérni Bácsföldváron is – mondta Iva Kekić, Óbecse község Ifjúsági Irodájának munkatársa.
Az Ifjúsági klub Bácsföldváron a Helyi közösség épületében lesz kialakítva. Hamarosan megkezdődnek a munkálatok, azaz a padló, a falak, a plafon, az ablakok és ajtók rendehozása, felfrissítése. Ezt követően a klub felszerelése következik korszerű projektorral, számítógéppel, bútorokkal, és számos más eszközzel, melyek hozzájárulnak majd az ifjúsági aktivitások sikeres kivitelezéséhez.
– Sajnos ebben az évben a terveink nagy része a járványhelyzet miatt nem tud megvalósulni, nagyon sok rendezvényt és programot le kellett mondanunk, de örülünk neki, hogy legalább ezt a projektet meg tudjuk valósítani. Sokat jelent számunkra, hogy ilyen kiváló kapcsolatot ápolunk a fiatalokkal községünk minden lakott településén. Ez a projekt után is folytatjuk az együttműködést, közös rendezvényeket szervezhetünk, oktatásokat, szórakoztató jellegű programokat valósíthatunk meg – tette hozzá Iva Kekić.
Óbecse község Ifjúsági Irodája támogatja a fiatalokat ötleteik megvalósításában. Hamarosan egy modern, felújított helyiségbe, a Városi Színház valamikori Kreatív központjába költözik át az Ifjúsági Iroda, ahol még kreatívabb, színesebb, sokoldalúbb térben várja a fiatalokat és ötleteiket.
– A fiatalok számára nagyon fontos, hogy rendelkezésükre álljanak helyek, helyiségek, melyek biztonságosak, ahová elvonulhatnak, nem csak a szabadidejüket tölteni, hanem ismerkedni, tapasztalatot cserélni, álmodozni, tanulni, kifejteni a kreativitásukat, ötleteket ,,gyártani’’, és megvalósítani azokat. Ezeknek a helyiségeknek biztonságosnak és hozzáférhetőnek kell lenniük minden fiatal számára – mondják az Ifjúsági Irodában.