Ивана Шпановић у бечејској Гимназији

Пету годину за редом бечејска Гиманзија организује манифестацију под називом „Дани науке“. Ове године од 18. до 21. априла припремили су богат програм са циљем да се што више популарише наука јер без ње ниједно друштво не може да напредује.

На конференцији за медије директор Гимназије, Миодраг Басарић и професор физике Александар Егић, презентовали су све оно што ће се одржавати у току ове манифестације, а цео концепт се везује за воду с`обзиром да је ова година проглашена годином воде.

– Дани науке се сада већ традиционално одржавају у нашој школи са циљем да се открију неки нови таленти, да се заинтересују неки нови научници с`обзиром да је Гимназија некако природно место за науку јер је једина опште образовна установа и као таква је најбоља одскочна даска за факултете и касније за бављење самом науком, истакао је Басарић.

Ове године осим гимназијалаца у предавањима али и у другим дешавањима учествоваће и ђаци основних школа како би се и они што ближе упознали са науком и како би могли да препознају одређене афинитете према њој.Такође, сва предавања која се одржавају у послеподневним часовима намењена су целокупној јавности, тако да сви заинтересовани слободно могу да дођу и да чују нешто интересантно.

Занимљива ђачка предавања организована су у преподневним часовима, док после подне долазе гости предавачи па ће тако заинтересовани већ данас од 17 часова моћи да чују предавање Зоране Лужанин, “Тајне коцкања”. У среду послеподне, предавање Тијане Продановић “Наука суперхероја” и “Теорија хаоса”,  Петра Малог.

У четвратак Гимназији ће припасти велика част да угости нашу најбољу атлетичарку свих времена, Ивану Шпановић заједно са њеним тренером Гораном Обрадовићем. Предавање из спорта “Олимпијски дух-брже, више, јаче!” одржаће наш познати новинар Јован Танурџић. Овај догађај је планиран у фискултурној сали и овом приликом Басарић је позвао све заинтересоване грађане да дођу и искористе јединствену прилику да упознају Ивану и да се друже са њом.

У петак 21. априла биће одржан двојезични квиз за осмаке где ће учествовати по три ученика из основних школа који ће се такмичити у познавању општих појмова из науке. Победничка екипа добија бесплатан комплет уџбеника за Гимназију. У послеподневним часовима Жарка Свирчев одржаће предавање под називом “Пут око света са Јеленом Димитријевић” , а Сања Божић,  “Тајланд – земља осмеха”.

Целокупан програм ће се одвијати у медијатеци Гиманзије, а сва послеподневна предавања почињу у 17 часова.

becejskidani2017

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 7, Бечеј

One thought on “Ивана Шпановић у бечејској Гимназији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *