Izgradnja vodozahvata u Bačkom Petrovom Selu

Jedan od najvećih problema meštana Bačkog Petrovog Sela svakako je pitanje pijaće vode, koje će po svemu sudeći uskoro biti rešeno, pa će žitelji ovog mesta konačno dobiti belu pijaću vodu umesto mikrobiočoški neispravne vode iz arteških bunara.

Izgradnja vodovoda odvija se po fazama, a celokupni projekat iznosi oko 48 miliona dinara. Početkom proleća u prvoj fazi postavljeno je oko 700 metara vodovodne mreže od mesta gde će se nalaziti vodozahvat do distributivne mreže.  Naredna faza podrazumevala je izgradnju  hidroforske kućica, a nakon toga raspisana je javna nabavka za poslednju fazu koja podrazumeva opremanje te kućice hidromašinskim elementima. Sve to je neophodno kako bi se spojila dva bunara sa belom vodom koja su izbušena još 2009. godine. Za izgradnju pretposlednje faze vodovoda, opština Bečej je pored sopstvenih 5 miliona dinara dobila još oko 17,5 miliona od Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Rok za završetak radova je dva meseca, ali prema rečima Zorana Grbića, direktora Vodokanala, očekuje se da to bude završeno i ranije.

Nakon ovog neophodno je još da elektrodistribucija poveže pumpe sa strujom i može da se krene u rad.

Na ovaj način ova priča o vodosnabdevanju u Bačkom Petrovom Selu bi se završila i meštani bi konačno dobili sto posto ispravnu belu vodu što se može očekivati već na proleće sledeće godine.

becejskidani2017

Medium doo, Redakcija Bečejskih dana Adresa: Zoltana Čuke 7, Bečej

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *