JP „Toplana“: korekcija cena

Rukovodstvo JP „Toplana“ poslalo je zahtev osnivaču, Opštini Bečej, da im se odobri korekcija cena za ovu i sledeću grejnu sezonu. Prema novom Proračunu cene toplotne energije od 31.10.2020. godine utvrđene su nove cene po tarifnim grupama i to za sledeće grupe korisnika.

a/ Tarifnu grupu stambeni prostor, varjabilni deo cene iznosiće 5,77 dinara/kWh a fiksni deo cene 31,67 dinara po kvadratnom metru. Za kupce u kolektivnim zgradama, zbog plaćanja potrošene električne energije u podstanici se povećava za 2% i iznosi varjabilni deo 5,88 dinara/kWh, odnosno 31,67 po kvadratnom metru

b/ Tarifna grupa poslovni prostor, varjabilni deo cene je 11,55 dinara/kWh a fiksni deo cene je 63,33 po metru kvadratnom.

Utvrđene cene stupiće na snagu danom dobijanja saglasnosti od strane predsednikaOpštine Bečej a cene za tarifnu grupu stam beni prostor primenjivaće se počev od 1. oktobra 2021. godine a do tada će se primenjivati važeća cena utvrđena za stambeni prostor u iznosu od 8,18 din/kWh, odnosno 8,34 din/kWh za kupce za koje JP „Toplana“ Bečej plaća struju za rad podstanice dok će se nove cene koje se odnose na poslovne prostore primenjivati već od 1. decembra ove godine.