Jubilarne 60. Majske igre

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih Majske igre, ove godine biće održane u našem gradu jubilarni 60. put, a svečano otvaranje je zakazano za 12. maj u 17 časova.

Ove godine prijavilo se preko 40 predstava, pa je selektorka Maja Pelević imala veoma težak zadatak da odabere po sedam predstava iz dve kategorije ( deca i omladina) koje će učestvovati u takmičarskom delu.

Ove godne u takmičarskom delu učestvovaće dve bečejske predstave i to “Pipi duga čarapa”, u izvođenju Dečjeg dramskog studia Gradskog pozorišta u konkurenciji dece, kao i predstava “Nemem da platim i neću da platim”, u izvođenju Dramskog studia mladih Gradskog pozorišta Bečej u kategoriji mladi za mlade.

Porednašeg grada nastupiće još i u omladinskoj konkurenciji predstave iz Subotice, Obrenovca, Niša, Novog Sada, i Zaprešića u Hrvatskoj , dok će u kategoriji mladih glumaca nastupiti deca iz Kragujevca, Šida, Novog Sada, Inđije, Crvenke, Jagodine, Tuzle i opet Bečeja.

S`obzirom da je prošle godine izostao defile ulicama grada, ove godine će biti organizovan na radost onih najmlađih kao i svečano otvaranje Festivala koje će biti na platou ispred sportskog centra. Defile kreće iz ulice Braća Tan, a predvodiće ga štulaši i akrobate iz umetničke trupe “Kreativni pogon” iz Novog Sada, kao i dobošari iz Ade. U programu će učestvovati đaci bečejskih osnovnih škola i deca iz PU “Labud Pejović”. Voditelji programa su glumci iz Beograda Sofija Juričan i Radomir Nikolić.

Stručni žiri na ovogodišnjim Majskim igrama biće u sastavu Gordana Đurđević Dimić, prvakinja drame Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Aleksandar Gajin, glumac Snp i Tereza Figura, glumica novosadskog pozorišta.

Na kraju da podsetimo da će u sklopu 60. Majskih igara, 22. maja biti održana Smotra predškolskog uzrasta na kojoj će učestvovati deca iz PU “Labud Pejović” sa svojim drugarima iz ostalih gradova Vojvodine.

becejskidani2017

Medium doo, Redakcija Bečejskih dana Adresa: Zoltana Čuke 7, Bečej

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.