Kadeti ponovo opravdali očekivanja

Ekipno i pojedinačno Prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu za sve kategorije održano je u Beogradu na Savskom jezeru od 30. avgusta do 2. septembra, gde je učestvovalo više od 600 takmičara iz 26 domaćih klubova. Na programu je bila 161 trka u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora, a u generalnom plasmanu najuspešniji klub bio je Zorka iz Šapca, ispred Tarketa iz Bačke Palanke i novosadske Vojvodine, dok su takmičari Kajak kanu kluba Bečej zauzeli osmo mesto u konkurenciji 22 kluba.
Prema očekivanjima naš proslavljeni „olimpijac“ Marko Tomićević se okitio titulom Prvaka Srbije u K-1 na 500 metara, gde je njegov kolega iz reprezentacije Marko Novaković bio četvrti, dok je Luka Stojkov zauzeo deveto mesto. Marko Tomićević i Luka Stojkov su osvojili srebrnu medalju u K-2 na 500 metara, dok je Marko Novaković, koji nastupa za zemunski Zmaj, osvojio zlatnu medalju u K-1 na 200 metara.
Odlična nastup na ovom Prvenstvu ostvarili su kadeti našeg kluba koji su osvojili najviše medalja od svih selekcija KKK Bečej, pa su zasučeno zauzeli treće mesto u Srbiji. Titulom najboljih u državi okitili su se Aleksandar Hadnađev i Miloš Stojkov u K-2 na 500 metara, dok su na duplo dužoj deonici osvojili srebrno odličje. Srebrnu medalju osvojio je Miloš Stojkov i u K-1 na 200 metara, gde je Marko Mišković zauzeo osmo mesto, a na drugi stepenik pobedničkog postolja se popeo i četverac našeg kluba u sastavu Marko Mišković, Ljubomir Grčić, Aleksandar Hadnađev i Nemanja Grčić koji je u trci na 500 metara stigao drugi do cilja.
Ljubomiru Grčiću je pripala bronza u K-1 na 1.000 metara, kao i dvojcu koji su činile Ljubica Ikadinović i Dejana Kekić u trkama na 500 i 1.000 metara.
Ljubomir Grčić je bio četvrti u K-1 na 500 metara, gde je Marko Mišković zauzeo osmo mesto, dok je Dejana Kekić bila sedma u K-1 na 1.000 metara.
Zlatnu medalju u juniorkoj konkurenciji osvojio je četverac koji su činili Lazar Reljić, Miodrag Ikadinović, Aleksandar Hadnađev i Miloš Stojkov u trci na 500 metara, dok su se srebrom okitile Dejana Kekić i Ljubica Ikadinović u K-2 na 1.000 metara. Dejana Kekić je u K-1 na 1.000 metara zauzela peto mesto, a isti plasman je ostvarila i u paru sa Ljubicom Ikadinović u K-2 na 500 metara. Miodrag Ikadinović je bio šesti u K-1 na 1.000 metara, kao i Lazar Reljić na duplo kraćoj deonici gde je Ikadinović zauzeo sedmo mesto, dok je Lazar Reljić bio osmi u K-1 na 200 metara.
Nemanja Grčić je u konkurenciji pionira zauzeo šesta mesta u disciplinama K-1 na 500 i 1.000 metara, a priliku da se oproba sa najboljim pionirima Srbije dobio je i minikajakaš Masimo Števin koji je bio osmi u trci na 1.000 metara, odnosno deveti na duplo kraćoj deonici.
   Stojkov, Grčić i Hadnađevna „Olimpijskim nadama“
Ovog vikenda se u Poljskom Poznanju održava tradicionalna regata pod nazivom „Olimpijske nade“ koja se u kajakaškom svetu naziva nezvanično prvenstvo Sveta za takmičare do 17 godina starosti.
Selektor reprezentacije Srbije Bora Sibinkić je u Poljsku poveo 13 devojaka i 23 mladića koji će braniti boje naše zemlje na ovom takmičenju. Među njima se nalaze i trojica članova Kakak kanu kluba Bečej Miloš Stojkov, Ljubomir Grčić i Aleksandar Hadnađev. Stojkov će se takmičiti u K-1 na 500 metara i u K-2 na 200 metara u paru sa Đorđem Antonijevićem iz BSK-a iz Borče, Ljubomir Grčić će nastupiti u K-1 na 1.000 metara, dok će Aleksandar Hadnađev sa Milanom Zvekićem iz zrenjaninskog Begeja veslati u K-2 na 1.000 metara.
                                                                                                                                                                                                                               Siniša Erak