Kamp „Olimpijskih nada“ u Bečeju

KAJAK – KAJAKAŠKI SAVEZ SRBIJE ORGANIZOVAO

Kajakaški savez Srbije je na kraju takmičarske sezone organizovao kampove „Olimpijskih nada“ u tri grada u Srbiji. Bečej je bio domaćin mladim kajakašima, u Bačkoj Palanci su radile devojke, dok su se u Rumi okupili kanuisti. Sedam dana rada u Bečeju završeno je u sredu 7. oktobra kada je 23 takmičara u pratnji petorice trenera napustilo Bečej prepuno utisaka. Poslednji trening naših „junoša“ koji je odrađen u Bečeju bio je prilika da se u razgovoru sa novinarima svedu utisci urađenog.
– Ovaj kamp „Olimpijskih nada“ okupio je 23 mlada reprezentativci Srbije u sklopu priprema za sledeću godinu. Narednu sezonu očekujemo uz nadu da ćemo moći da održimo mnogo više takmičenja, jer ove godine smo mnogo propustili. To je imalo za posledicu da su deca malo razočarana, pomalo gube motiv, pa smo zato odlučili da ih okupimo na ovim kampovima. Došli smo u Bečej da radimo lepo, da se pripremamo, da skupimo kilometre, da radimo na tehnici i na poboljšanju aerobnih sposobnosti. Ipak prvi cilj organizacije kampa je to da pokažemo ovoj deci da mislimo na njih, da je vredelo to što su vredno radili, mučili i odricali se, a ostali su uskraćeni za zvanična takmičenja. Prezadovoljni smo uslovima i gostoprimstvom ovde u Bečeju. Reka je odlična, sve nam je dostupno, sve se pešice može za deset minuta obići. Nadamo se da će biti još koje pripreme ovde u Bečeju, jer bi želeli svi da se vratimo pošto smo prepuni utisaka. Sedam dana smo ovde radili na vodi, bazenu, teretani, sali i zaista smo zahvalni svim ljudima koji su nam ovo omogućili, kazao je Duško Stanojević, trener iz Šapca.
Pored njega sa mladim kajakašima su radili Milenko Našagaćin iz Novog Sada, Čaba Feher iz Sente, Nikola Obadić iz Zabrežja i Boris Stojanov iz Zemuna. Što se tiče daljih aktivnosti sada predstoji zimsko mirovanje koje podrazumeva početak priprema a po rečima Stanojevića reprezentativci mogu očekivati sledeće okupljanje u februaru ili martu kada će se putovati u Kotor.
Što se tiče Bečeja možemo reći da je naša opština još jednom položila ispit kada je u pitanju kajakaški sport. Kajak kanu klub Bečej kao domaćin i USKAO „Đorđe Predin – Badža“ kao ustanova koja pruža punu infrastrukturu i podršku pružili su odlične uslove za rad mladim kajakašima. Kajakaški savez je prepoznao ovakve kampove kao veoma dobru stvar pošto iz njih redovno izlazi nekoliko ozbiljnih kandidata koji na velikim takmičinjima ostvaruju ozbiljne rezultate, pa sada možemo očekivati da će u budućnosti što više ovakvih kampova biti održavano u Bečeju.
Na kraju treba istaći da je poslednjem treningu mladih nada Srbije prisustvovao i naš proslavljeni reprezentativac, naš sugrađanin Marko Novaković, koji je iskoristio priliku da nakon uspešnog nastupa na Svetskom kupu u Segedinu, odvesla još koji kilometar pre nego što veslo i kajak zameni tegovima i strunjačama tokom zimskih priprema.

Siniša Erak