Karate: Zapaženi rezultati Katarine Kiš na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj

Bečejska karatistkinja Katarina Kiš nedavno je na Evropskom prvenstvu održanom od 2. do 4. decembra u Švajcarskoj osvojila sedmo mesto u kategoriji kadeta i juniora u katama.

Rezultat je izborila u konkurenciji od 38 takmičarki. Ovo je najveće nadmetanje na kom se do sada takmičila mlada Bečejka, a za to joj je finansijsku potporu i podršku pružila Opština Bečej.

„Prezadovoljna sam rezultatima koje sam postigla. Kada sam otišla na to ogromno takmičenje i videla koliko je to zapravo teško, shvatila sam koliko je uspeh koji sam ostvarila veliki. Zahvaljujem se Opštini Bečej koja me je podržala u ovome, kao i mojim trenerima Miroslavu, Atili i Norbiki, koji su mi bili velika podrška i trenirali me“, – sa ponosom kaže Katarina Kiš, karatistkinja Karate kluba Bečej.

„Zadovoljni smo Katarininim uspehom. Imala je veliku konkurenciju, budući da je otišla na evropsko takmičenje visokog renomea. Pokazala je da je sve ono što je radila zajedno sa nama i što se trudila dalo rezultata i da je bilo dobro. Plan nam je da je u budućnosti pripremimo još bolje za neka naredna prvenstva i da će se sav taj zajednički trud isplatiti i biti krunisano medaljom“, kaže trener Miroslav Oparnica.

Opština Bečej od 2020. godine sprovodi program podrške sportskim klubovima i organizacijama, mimo javnog konkursa, koji se zasniva na donaciji sportske opreme, dodatnih finansijskih sredstava, kao i podrške perspektivnim sportistima.

„U saradnji sa Karate klubom Bečej podržali smo sve ono što je bilo njihova misija. Prošle godine smo izdvojili 400.000 dinara obeležavanje njihovog jubileja, ove godine smo sa 200.000 dinara podržali međunarodni karate seminar, a vrh te saradnje, na koju smo zaista ponosni, predstavlja činjenica da smo sa 65.000 dinara podržali odlazak perspektivne mlade karatistkinje Katarine Kiš na Evropsko prvenstvo. Nastavićemo da finansiramo sve mlade perspektivne sportiste, ne samo iz ovog kluba nego i svih ostalih, jer želimo da podržimo našu decu i naše mlade na putu do sportskih uspeha“, kazao je Dane Mandić, član Opštinskog veća za sport, omladinu i turizam.

Nakon zasluženog prazničnog odmora, u Karate klubu Bečej kreću polaganja, a nakon toga kreću i pripreme za novi takmičarski ciklus, kako domaći, tako i inostrani.

Vukašin Ljubojev