Katarina Kiš treća u Evropi

KARATE – DEVETO EVROPSKO ŠOTOKAN KARATE PRVENSTVO I KOHAI KUP

Veoma lepe vesti u Bečej su stigle iz Crne Gore, tačnije iz Bara gde je u Sportskom centru „Topolica“ od 12. do 14. aprila održano Deveto Evropsko šotokan karate prvenstvo i Kohai Kup u organizaciji karate kluba „Tigar – Mićović“ iz Nikšića i Šotokan karate do Ujedinjenih nacija, gde je učestvovalo više stotina takmičara sa Starog kontinenta.
Deo reprezentacije Srbije koju su vodili treneri Vladimir Gajinov i Sanela Vajagić bila je naša sugrađanka Katarina Kiš, takmičarka Karate kluba Bečej. Ona je nastupala u subotu 13. aprila u disciplini kata pojedinačno u konkurenciji minikadetkinja, devojčica uzrasta 12 i 13 godina. Posle kvalifikacija u prvih osam najboljih je ušla kao drugoplasirana, a u finale među najbolje četiri takmičarke se plasirala kao treća i to mesto je zadržala i posle finalnog nastupa, pa je zaslužena ponela bronzano odličje sa ovog izuzetnog takmičenja.
Ovaj uspeh je izuzetan pogotovu ako se zna da je ona na ovo takmičenje išla bez svog trenera pošto je u Crnu Goru putovala zajedno sa ekipom temerinskog Karate kluba Tao-S kojima ljudi iz Karate kluba Bečej i ovoj prilikom izražavaju veliku zahvalnost. Katarina Kiš je već osvajala medalje na svetskim i evropskim šampionatima pa se sa pravom očekuje da u najskorije vreme nastavi niz izuzetnih takmičara Karate kluba Bečej Une Obradović, Dušana Jasnića i Ane Reke Komaromi koji su se kitili titulama prvaka Evrope, i da uveća kolekciju odličja Karate kluba Bečej u koji je u poslednjih deset godina stiglo skoro dvadeset medalja sa evropskih i svetskih šampionata od pionirskog do juniorskog uzrasta.

Siniša Erak