Kihirdették az Ifjúsági Iroda pályázatainak győzteseit

Đorđe Elesin és Julijana Palinkaš a legjobbak

Kihirdették az Óbecse község Ifjúsági Irodája által szervezett kreatív pályázatok győzteseit. A fotópályázaton, amely az Illúzió játéka címet viselte, Đorđe Elesin alkotása nyerte el leginkább a szakzsűri tetszését. Habár nem volt előrelátva különdíj, a profi fényképészekből álló zsűri úgy vélte, Jelena Marjanović műve szintén megérdemel egy szimbolikus díjat. A beérkezett fényképeket Rácz László, Danijel Rauški és Sipos Árpád fotóművészek bírálták. A győztes NIKON D3500 fényképezőgépet kapott, valamint két személyre szóló belépőjegyet a belgrádi Illúziómúzeumba. Jelena Marjanović különdíjas ajándéka szintén két személyre szóló belépőjegy a belgrádi Illúziómúzeumba, valamint egy USB memória és az Ifjúsági Iroda logójával ellátott sportfelső.
A Korunk hősei elnevezésű irodalmi pályázaton Julijana Palinkaš írása nyűgözte le leginkább a Dr. Žarka Svirčev, Ivana Petrović és Nagy Cigura Mónika felállású zsűrit. A gimnazista lány E-BOOK-kal lett jutalmazva, illetve éves tagsági díjjal a Népkönyvtárban. A szervezők elmondása szerint a videópályázatra nem érkezett minőségi munka, amely eleget tett volna a kritériumnak, így azon a pályázaton nem hirdettek győztest.
– A célunk ezekkel a pályázatokkal az volt, hogy arra ösztönözzük a fiatalokat, hogy kreatívan gondolkodjanak, hogy megtanulják művészetek által kifejezni magukat, érzéseiket, gondolataikat. Elégedettek vagyunk a létszámmal, sok fotót és irodalmi munkát kaptunk. Szeretnénk, ha ez az aktivitás hagyományossá válna, és minden évben megszerveznénk. Eddig nagy érdeklődést mutattak rá a fiatalok – mondta Iva Kekić, Óbecse község Ifjúsági Irodájának munkatársa.