Komaromi na vrhu Evrope

KARATE – EČKA ŠAMPIONAT EVROPE 2019

Još jedan fantastičan uspeh na međunarodnoj sceni ostvarila je Ana Reka Komaromi, takmičarka Karate kluba Bečej osvojivši Evropski šampionat koji je u španskom gradu Kadizu održan od 22. do 24. novembra. Naša sugrađanka je na krov Starog konktinenta došla pobedivši u izvođenju kata u konkurenciji devojčica uzrasta 14 i 15 godina.
Prelomni momenat drugog takmičarskog dana bio u drugom krugu kad se Ana sastala sa takmičarkom iz Portugalije od koje je dan ranije odlukom sudije bila poražena, ali je ovog puta naša sugrađanka ostvarila ubedljivu pobedu od 4:1. Nakon tog trijumfa bio joj je otvoren puta ka uspehu. Takmičeći se među najboljih osam, do finalnog dela gde su radile četiri najuspešnije ušla sa drugim rezultatom izvedenom katom „Jion“. Finalni nastup Ane Reke Komaromi je bio i više nego uspešan, pa je odličnim izvođenjem kate „Gojushiho Sho“ zasluženo zauzela prvo mesto i postala Šampionka Evrope za 2019 godinu.
Pored ovog uspeha treba istaći da se naša sugraćanka prvog dana Šampionata takmičila u konkurenciji devojčica uzrasta od 14 do 17 godina gde je u trećem kolu u borbi za ulazak među najboljih osam radila protiv takmičarke iz Portugalije i ostvarila nerešen skor (2:2) ali je na našu žalost glavni sudija njenu rivalku poslao u polufinale.

Siniša Erak