Друштво

„Комшије за комшије“: Помоћ породици Каприш

Удружење „Комшије за комшије“ из насеља Севере Ђуркић помаже породици Каприш после пожара

Удружење „Комшије за комшије“ је под слоганом „Комшије смо и кад је тешко!“  организовало заједничку акцију помоћи породици Каприш која је преживела велику трагедију почетком децембра месеца.

„У ноћи између уторка 6. и среде 7. децембра, у насељу Север Ђуркић десила се велика трагедија. У пожару који је захватио стан наших комшија, породице Каприш, смртно је страдала наша драга комшиница Нада Каприш. Као последица пожара настала је и велика материјална штета у стану коју породица самостално не може да санира. Зато вас позивамо, да још једном уједињени, покажемо да је Бечеј град људи великог срца, да сви заједно помогнемо овој породици и макар мало ублажимо њихову велику тугу и бол!“ – каже се у саопштењу/прогласу Удружења.

Комшије су се одлучиле да и сами засучу рукаве и објавили да је најхитније да се набави грађевински материјал јер је за почетак најважније набавити нове прозоре и улазна врата, како би се стан заштитио од падавина и хладноће. За даљу санацију потребна су и собна врата, грађевински материјал (цемент, песак, шљунак, креч, мултибат ), струјни каблови, поправка спратног степеништа, стиропор, лепак и мрежица за поправку оштећене изолације… Потребна је и помоћ грађевинских мајстора,  електричара, столара…

Они су позвали и све бечејске предузетнике и фирме да се прикључе овој акцији и помогну, и Бечејце да уколико су у могућности дају своје новчане прилоге и директно их уплате као помоћ породици Каприш на име Звездан Каприш, Севера Ђуркића 54 21220 Бечеј, број рачуна: 325930060047283312. Такође уколико грађани нису у могућности да директно уплате на рачун своје новчане прилоге могу да их предају и представницима Удружења. За све додатне информације и донације могу да позову на број 064/436-0-402 или да пошаљу поруку путем фејсбука.

„Велика захвалност дежурној екипи хитне помоћи Дома здравља Бечеј и Ватрогасној јединици из Бечеја која је брзом, професионалном и пожртвованом акцијом у кратком року угасила пожар, спречила његово ширење на суседне станове и тако спасила животе других комшија и већу материјалну штету. Помозимо сви заједно породици Каприш да обнови свој дом! Комшије смо и кад је тешко!“ – каже се још у саопштењу Удружења „Комшије за комшије“.

Већ током јануара месеца комшилук се организовао и физички помогао породици Каприш на рашчишћавању последица пожара и започео обнову стана.

„Велика захвалност ЈП Потисје, посебно  директору Золтану Фејешу,  Звонку Дајевићу и свим радницима који су учествовали у акцији, обезбедили контејнер и одвезли изгорели материјал из стана. Позивамо све грађане и фирме да се прикључе овој акцији и помогну у обнови дома породице Каприш.“ – овом поводим су на својој фејсбук страници написали чланови Удружења.

Средином овог месеца уследила је још једна акција – хуманитарна јавна лицитација производа и услуга које су донирале фирме и појединци за прикупљање помоћи за породицу

Наиме, на фесјбук страници од понедељка 23. јануара организована је хуманитарна распродаја ствари и услуга!

„Позивамо све комшије, суграђане, бечејске предузетнике и привреднике да за ову хуманитарну акцију донирају предмете који им више нису потребни, своје производе или услуге. Контактирајте нас на број телефона 060/019-83-60 или нам пишите у инбокс. Да бисте купили предмет или услугу са ХУМАНИТАРНЕ  ПРОДАЈЕ, потребно је да у тој објави напишете коментар  КУПУЈЕМ, након тога ћемо вас контактирати ради договора око плаћања и преузимања предмета или ваучера. У случају да предмет или услуга буду понуђени на ХУМАНИТАРНОЈ ЛИЦИТАЦИЈИ, победник ће бити особа која у коментарима објаве понуди највећи новчани износ. Целокупан прикупљени новац од продаје биће искоришћен искључиво за обнову дома породице Каприш. Предмети који буду понуђени морају бити исправни и у очуваном стању.  Сви предмети који не буду продати биће враћени власницима.“ – каже се у саопштењу Удружења поводом ове акције.

За сада су своје услуге и производе понудиле фирме: Школица спорта „Муња“, Аеробик клуб “МСК“, Пицерија „Галерија“, Ресторан „Mappamondo“, Посластичарница „Жербо“, Дечија научна радионица „Пипета“, „Burger time“, „Здраво залогајче“ , Женски одбојкашки клуб  … и појединци Захар Душан (вожња змајем), Александар Јовановић (штене јазавичара), Рада Богојев (артисан хлеб), Биљана Голубовић (храна за псе), Нинослав Трајковић (вожња у „Рини“), Ана Марија Ковачев (школа јахања), Гоца Цветановски (јастук-кревет за кућног љубимца), породица Лалић (апарат за кокице). ирме Миогор и Lalex електро (електро материјал), Тот промет (донирао део грађевинског материјала), Пап Терм (зидарски радови), Ана Марија Фејеш (дечији креветац), Дејан Каприш (кућна техника), Папирна чаролија (папирна торта), ОШ „Петефи Шандор“ (шоље и привесци за кључеве наштампани у школској радионици секције PefiPrint, Боћа МБ (Темерин, аутолакирање и полирање). стаклорезац „Парсол“ (стакла)  … аукције и донације се настављају. 

Поред ових аукција организовано је и неколико хуманитарних акција и спортских манифестација: организоване су хуманитарне ватерполо утакмице, заказан је и турнир у малом фудбалу. Одржан је паб квиз у кафеу Монтевидео … пратимо даље …