Košarka: KK Bečej okupio više od 40 košarkaša i košarkašica

Bečej je i ovog januara domaćin košarkaškog kampa za dečake i devojčice uzrasta od 7 do 13 godina. Organizator sedmodnevnog susreta je Košarkaški klub Bečej, a osim bečejskih sportista, kampu su prisustvovali i članovi kluba „New generation“ iz Temišvara, Rumunije.

Više od 40 košarkaša i košarkašica dva puta dnevno trenira, a mimo toga na raspolaganju imaju i kapacitete zatvorenih bazena, čime je dodatno upotpunjen i obogaćen kamp.

„Cilj kampa je pre svega da omasovimo košarku kao sport i da je trenira što više dece. Takođe, želja nam je i da se deca koja dođu sa strane, ponovo vrate u Bečej, jer smatram da imamo fenomenalne uslove. Na raspolaganju imamo izvanrednu salu u sportskom centru, zatim otvoreni i zatvoreni bazen, kao i odlične smeštajne kapacitete. Na kampu deca uglavnom ponavljaju osnove košarke, što je ujedno i cilj, jer treneri uglavnom nemaju vremena da se baziraju samo na te osnove, koje su nam veoma bitne za napredak igrača pogotovo uzrasta od 7 do 13 godina“, rekao je trener KK Bečej, Ivan Stanković.

„Na košarkaškom kampu u Bečeju učestvujemo već 12 godina. Ove godine sa sobom nosimo veoma lepo iskustvo i uspomene. Tokom svih ovih godina, kako deca, tako i roditelji, oduševljeni su vašim gradom i veoma rado dolaze ovde. Nakon što nas je sve pogodila vest da je Danijel Tamaši preminuo bili smo zabrinuti da li ćemo ponovo dolaziti u Bečej, jer se ovde osećamo kao kod kuće. Stupili smo u kontakt sa Markom Vukovićem i Ivanom Stankovićem, oni su sjajni momci, odlični treneri i tada smo došli na ideju da ponovo pokrenemo košarkaški kamp. Očekujem da deca koju dovedem na kamp nauče makar jednu novu stvar, jer ovde boravimo nedelju dana i ne možemo tražiti i očekivati previše. Svi već željno iščekuju kada ćemo opet doći u Bečej i nadam se da će to biti već u toku leta“, rekao je trener i predsednik KK „New generation“ iz Temišvara, Điđi Lipovan.

Želja i ambicija organizatora je da se već na leto dečaci i devojčice ponovo susretnu i odmere snage na parketu sportskog centra u Bečeju.

Vukašin Ljubojev