Kovid presek za prvu polovinu februara

U Bečeju se u provoj polovini februara postepeno smanjivao broj novozaraženih kovidom tako da je na dnevnom nivou bilo uglavnom samo po nekoliko pozitivnih na virus i na antigenskim i na PCR testovima.

Ukupno je novozaraženih na području naše opštine u prvoj polovini februara bilo 83 slučaja, što ukupno do sada čini 1526 zaraženih od početka drugog talasa pandemije. Trenutno je 108 aktivnih slučajeva u opštini. 

Uporedo sa testiranjima su rađene i vakcinacije stanovništva, tačnije u prva dva dana februara su još rađene vakcinacije prvom dozom kineske vakcine. Za ta dva dana vakcinisano je još 105 osoba prvom dozom i to uglavnom osoba starijih od 65 godina, u subotu 13. februara počela je i vakcinacija ruskom vakcinom Sputnik V, toga dana je vakcinisano 77 osoba.

Od 3. februara pa sve do 10. februara, kao i za vikend tokom državnog praznika nije bilo vakcinacija stanovništva u našoj opštini.

Zaposleni u Domu zdravlja Bečej počeli su 10. februara sa procesom revakcinacije drugom dozom kineske vakcine za one koji su pre dve, tri nedelje primili prvu dozu. Za nekoliko dana, tačnije do dana kada zaključujemo ovaj broj revakcinisano drugom dozom vakcine je 1407 osoba.

Za naredni period previđeno je da se nastavi sa vakcinacijom stanovništva prvom dozom ovog puta ruske vakcine Sputnik V