Kuglanje: Vojvodina izgubila

U utakmici 1/8 finala Kupa Srbije Kuglaški klub Vojvodine iz Bačkog Gradišta pretrpeo je poraz od superligaša, ekipe Jedinstvo iz Novog Bečeja rezultatom 3.375 : 3.290 / 5 : 3 /.

Najbolji rezultat u ekipi Voše imao je Gabor Kurcinak 570, a kod domaćina Robert Ernješi 592. Ostali naši Vojvodine su oborili : Tot 554, Tomić 510, Radatovič 563, Erdeljan 532 i Vojnović 561.

„Voljom žreba smo dobili Vojvodinu iz Bačkog Gradišta, što nije bilo dobro ni za nas, kao ni za njih. Po propozicijama se igra na kuglani gde su obe ekipe domaćini. Odigrali smo jedan solidan rezultat ekipni, što nam je i bilo dovoljno za pobedu. Ekipa Vojvodine je mlada i perspektivna, sa tri juniorska reprezentativca. Mislim kad oni budu stasali i Vojvodina će uskoro biti superligaš“, kaže Ivan Mesaroš, trener Kuglaškog kluba Jedinstvo Novi Bečej.

„Utakmica je bila teška i neizvesna od samog početka. Ispustili smo poen u prvom bloku i to nas je koštalo krajnjeg rezultata. Čestitamo ekipi Jedinstva na pobedi“, kaže Milan Kaćanski, predsednik Kuglaškog kluba Vojvodina Bačko Gradište.

Inače, u okviru prvenstva Vojvodina je prošlu utakmicu odigrala u Golubincima gde je od ekipe Inđije pretrpela poraz.

„Kuglana je teška, nespremna, što našim mladim igračima ne godi. Oni su navikli da igraju na spremnim  kuglanama, imaju jak hitac, koji tu daje rezultate. Tamo se nismo snašli i izgubili smo. Od ukupno osam kola, pet smo igrali na strani i svega tri kod kuće“, kaže Kaćanski.

Predstojećeg vikenda ekipa Vojvodine nastavlja prvenstvo i sastaje se u Novom Bečeju sa ekipom 13. Maja iz Novog Sada, a nakon toga dočekuje i ekipu Jadran iz Golubinaca.

Vukašin Ljubojev