Друштво

KZM: Volonteri učestvuju na biciklističkom takmičenju na Zlatiboru

Volonteri Kancelarije za mlade opštine Bečej, zajedno sa Kancelarijom za mlade iz Užica volontiraće na biciklističkom takmičenju 8. oktobra koje se održava u organizaciji Serbia Epic Series, sportsko turističkog koncepta koji organizuje međunarondne biciklističke trke.

Tokom ovog takmičenja biće organizovane dve FUN trke i to na 15 kilometara dugačkoj stazi kao i sportska trka na 32 kilometara dugačkoj stazi. 

Međunarodne biciklističke trke ove godine su bile organizovane i na Košutnjaku, u Požarevcu, na Fruškoj Gori, u Petrovaradinu, a za 8. oktobar najavljene su trke na Zlatiboru.

Ovakav koncept takmičenja organizacija Serbia Epic Series sprovodi od 2021. godine kada je u Novom Sadu organizovana biciklististička trka (MBT) na Petrovaradinu, koja se od 1996. godine nalazi i na listi olimpijskih disciplina.

Biciklizam se kao sport razvijao još od devetnaestog veka, a prema nekim ranijim istraživanjima veoma je važan i koristan u rekreativne svrhe za postizanje dobre fizičke forme ali i je takođe značajan jer smanjuje korišćenje fosilnih goriva za prevoz.

Izvor slike: Zvanična stranica Epic Serbia Series