LIDL: Ponovo humanitarna akcija

Treću godinu zaredom, kompanija Lidl Srbija u saradnji sa Crvenim krstom Srbije sprovodi akciju „Mala dela su velika stvar“, u okviru koje će svi potrošači u 65 Lidl prodavnica moći da doniraju preporučene i obeležene namirnice koje nedostaju korisnicama usluga Crvenog krsta Srbije. Dodatno, Lidl će donirati i opremu u vrednosti od 10.000 evra za potrebe Programa narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije.

Potrošači će u rasponu od tri nedelje – od 21. novembra do 11. decembra – nakon kupovine označenih proizvoda poput osnovnih namirnica i proizvoda za kućnu i ličnu higijenu, pirinča, testenine, konzerve voća i povrća i drugih u bilo kojoj od Lidl prodavnica i njihovog odlaganja u posebnom delu iza kasa, direktno pomagati socijalno najugroženije slojeve stanovništva.

Lokalne organizacije Crvenog krsta će u dogovoru sa predstavnicima Lidla, preuzimati sakupljene proizvode iz svih 65 prodavnica i dostaviti ih krajnjim korisnicima nakon završetka akcije. Ova praksa je prošle godine rezultovala sa čak 25 tona prikupljenih namirnica koje su pomogle preko 11 hiljada pojedinaca u Srbiji.