Mali fudbal: Montevideo na slavljeničkom postolju

Futsal ekipa „Caffe Montevideo LT“ pobednik je Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, koji se odigravao na parketu sportskog centra u Bečeju od 20. decembra minule godine. Prvaci turnira su pored pehara i diplome inkasirali i 350.000 dinara.

Drugo mesto i 100.000 dinara pripalo je ekipi „NIS  Naftagas Kikinda“ koja je ostala poražena u finalu sa 2:1, dok su se za treću poziciju i 50 hiljada dinara izborili fudbaleri „Baron concepta“ pobedom na penale (3:2) protiv ekipe „Vrbas Kviki Market“.

Za najboljeg golmana među seniorima proglašen je Sava Vadaski, kao najbolji igrač istakao se Nebojša Đukić iz ekipe „NIS  Naftagas Kikinda“, dok je sa devet pogodaka Žarko Kobiljski najbolji strelac.

„Pre svega bih se zahvalio organizatorima turnira Oto Barti i Lazaru Dabižljeviću, kao i ljudima iz Opštine jer je turnir iz godine u godinu sve bolje organizovan, a ekipa ima sve više, što se da videti i sada, jer je čini mi se, ovo bio rekordan broj timova. Kada je reč o očekivanjima, nadali smo se da ćemo ući u samu završnicu, ali je na ovim takmičenjima pored znanja potrebno i malo sreće, što smo u nekim trenucima imali, ali ipak smatram da smo zasluženo osvojili prvo mesto kad se sve podvuče. Kada je reč o konkurenciji moram da priznam da je bilo odličnih ekipa ove godine i mislim da davno u Bečeju nije bilo ovako kvalitetnih ekipa na turnirima“, sa osmehom na licu potvrđuje prvi strelac turnira i član ekipe „Caffe Montevideo LT“ Žarko Kobiljski.

Kada je reč o veteranima, najbolja je nakon izvođenja penala (5:4) bila ekipa „Caffe bara Fabrike“, drugo mesto pripalo je „Fortuni“ dok su treće mesto osvojili igrači „Eurosweet sistema“. „Zadovoljan sam organizacijom turnira, konkurencija je bila veoma jaka. Učestvovalo je puno dobrih ekipa, a mi smo očekivali pobedu jer smo sa tim ciljem i krenuli da se takmičimo. Zanimljivo je bilo do samog kraja, a utakmice su bile fer i korektne. Mislim da smo zasluženo pobedili. Nadam se da ćemo i dogodine igrati u finalu“, kazao je Zoran Gospođinački iz ekipe „Caffe bar Fabrika“. Među pojedincima istakli su se Albert Butaš kao najbolji golman, Darko Stanić kao najbolji igrač i Bojan Lovre kao najbolji strelac sa postignutih sedam golova.

Na kraju samog turnira stiče se utisak obostranog zadovoljstva, kako učesnika, tako i samih organizatora.

„Izuzetno je zadovoljstvo videti ovoliki broj publike koja je pratila ovaj sportski događaj. Novogodišnji turnir u malom fudbalu je opravdao očekivanja i Opština Bečej je dala svoj maksimum u organizaciji i obezbedila je veliki nagradni novčani fond. Ovo je najmasovniji fudbalski turnir ikada jer je interesovanje ekipa bilo izuzetno. Pokazalo se da Bečej može da bude dobar organizator ovakvih sportskih manifestacija i mislim da će lokalna samouprava i u narednom periodu prepoznati i podržati ovakve turnire. Zahvaljujemo se Otou Barti i Lazaru Dabižljeviću koji su učestvovali u organizaciji“, rekao je predsednik Saveza sportova opštine Bečej, Jovan Ječanski.

„Ekipe koje su ušle u polufinale bile su najkvalitetnije na ovogodišnjem turniru. Što se tiče samog finala, sastali su se stari znalci Kikinđani i naši Bečejci, koji su dobili ovaj uzbudljiv meč. Inače, Kikinđani su naši stalni gosti i opravdali su svoje učešće u finalu. Veoma sam zadovoljan kako je protekao ovogodišnji turnir i ne bih ništa menjao. U jeku brojnih turnira, uspeli smo da odgovorimo na sve zahteve ekipa i niko nije ostao bez pomoći i podrške. Zato su svi zadovoljni i obećali su da će i naredne godine doći“, rekao je Oto Barta, jedan od organizatora turnira.

Podsetimo kroz veliku sportsku manifestaciju koju potpisuju Opština Bečej u saradnji sa Savezom sportova opštine Bečej, Kancelarijom za mlade i nekoliko pojedinaca, prodefilovalo je 36 seniorskih ekipa deset veteranskih i osamnaest dečijih timova.

Za kraj napomenimo i ništa manje bitne timove mališana koji su osvojili prva mesta u svojim kategorijama: kod pionira 2007/2008/2009 godište pobeda je pripala fudbalerima „Caffe-a Nadja“ iz Kumana, kod mlađih pionira  2010/2011 godište najbolji tim bio je „Agropromet“, dok su se kod petlića 2012/2013 godište za prvo mesto izborili mališani ekipe „Kamenorezac Žendi“.

Vukašin Ljubojev