Megkezdődött a strandszezon

Megnyílt a medence, már csak a meleg idő hiányzik

Június 12-én, pénteken megnyíltak a Đorđe Predin Badža sportintézmény szabadtéri úszómedencéi. A Sportközpont dolgozói idén is alaposan felkészültek a strandszezonra, június elején sor került a fák metszésére és a rothadt ágak eltávolítására is. A fürdőkomplexumon belül a látogatók több vendéglátó-ipari létesítménnyel, valamint édes és sós finomságokat kínáló standdal is találkozhatnak. A kávézók mellett fagyis bódé, pattogatott kukoricás stand és palacsintás pult is várja majd a fürdőzőket.
A medence területén már létezik néhány kisebb sportpálya, azonban tervben van azok kibővítése, illetve néhány új sportpálya kiépítése. Idén már várható még egy tollaslabda és egy kisfoci pálya a röplabda pálya mellett. Az igazgató elmondása szerint a sakk és a kosárlabda minden évben népszerűek a fürdőzők körében, remélhetőleg ezeket a pályákat is ki tudják idén bővíteni vagy felújítani.
– A medence új fényben ragyog, új réteget kapott, teljesen át lett festve. Ezen kívül új víztisztító berendezést is felszereltünk, hogy tisztább legyen a fürdővíz. A vizet egyébként rendszeresen ellenőrzik, tehát a minőség miatt nem kell aggódniuk a venédgeinknek. Számunkra a legfontosabb a felhasználóink egészsége. A vizet melegítjük is, 27 fokra, vagyis valóban igyekeztünk, hogy maximálisan kellemessé tegyük vendégeink számára az itt eltöltött időt – mondta Dejan Terzić, a Đorđe Predin Badža sportintézmény igazgatója.
Az óbecsei szabadtéri medence szolgáltatásainak ára ugyanannyi, mint tavaly. A napi jegy a medencére 200 dinárba kerül, a napozóágyak bérlése idén is 100 dinár. A négy személyes csoportos jegyért 600 dinárt kell fizetni. A 35 alkalmi bérlet 4000 dinárba kerül, 18 alkalom esetén 2200 dinárt tesz ki a bérlet ára, míg a 10 alkalmas bérletért 1500 dinárt kell fizetni. Az óvodáskorú gyermekeknek ingyenes a belépés a medencére. A medence minden nap 9 és 19 között várja a fürdőzni vágyókat. Éjszakai úszásra egyelőre nincs lehetőség az időjárási viszonyok miatt. Amennyiben javul az időjárás, hamarosan a sokak által kedvelt éjszakai fürdőzés is elérhető lesz.