MEMORIJALNI TURNIR “SLOBODAN MALEŠEV BOBICA”: “Konsult-G” pobednik tradicionalnog turnira u uličnom basketu

Ekipa “Konsult-G” okitila se pobedničkom titulom na sedmom po redu Memorijalnom turniru u uličnom basketu “Slobodan Malešev Bobica”, čiju organizaciju potpisuju lokalna samouprava i Kancelarija za mlade opštine Bečej.

U trci za titulu pobenika, u centru Bečeja nadmetalo se ukupno 16 ekipa iz Bačkog Gradišta, Bačkog Petrovog Sela, Vrbasa, Zrenjanina, Novog Kneževca, Novog Sada i Bečeja. Drugo mesto pripalo je ekipi „Fortuna“, dok je na trećem mestu završio tim „Dr Papas“.

Pored utakmica 3 na 3, koje su igrane na profesionalnoj košarkaškoj podlozi, održano je i takmičenje u šutiraju trojki, a najuspešniji bio je Luka Stefanović. Za najstarijeg igrača turnira proglašen je Jozef Silni, za najmlađeg Andrej Glavaški, dok je titula najsimpatičnije ekipe pripala Šašavoj Družini.

“Prezadovoljni smo turnirom, budući da on više nije samo jedan sportski događaj, već predstavlja festival sporta i omladine, tri dana praznika basketa u centru Bečeja. Takođe, ponovo smo prikupili izvesna finansijska sredstva za lečenje jedne mlade osobe i to jeste smisao ovog događaja, jer svi oni koji su se prijavili da učestvuju na turniru, od prvog momenta su za nas šampioni”, kazao je član Opštinskog veća za sport, omladinu, turizam i odnose s javnošću, Dane Mandić.

Od ove godine, organizatori su odlučili da turnir ponese ime „Slobodan Malešev Bobica“, u znak sećanja na prijatelja velikog broja sugrađana, prerano preminulog novinara, fotoreportera i humanistu.

“Druženje, kvalitetne utakmice, emocije, humanost, dobra energija – tako bih opisala ovogodišnji turnir. Zaista smo prezadovoljni, centar je bio pun ova tri dana. Svi su došli da igraju basket, da navijaju, da volontiraju. Od ove godine turnir nosi ime “Slobodan Malešev Bobica”, a na taj način smo želeli da našeg dragog prijatelja, njegova dela i entuzijazam sačuvamo od zaborava”, kazala je Dijana Peter, koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Bečej.

Na turniru je od kotizacije, nagradnih igara, prodatih majica i dobrovoljnih priloga prikupljeno ukupno 133.800 dinara, a novac će biti usmeren za lečenje mlade Bečejke Ljiljane Džilitov, koja boluje od cerebralne i dečije paralize.

                                                                                                                                       Vukašin Ljubojev