Muzička škola „Petar Konjović“: Školsko takmičenje

U sredu, 19. maja 2021. godine  u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ održaće se prvo Školsko takmičenje, u kojem će učestvovati isključivo učenici škole. U godini kada su javni nastupi i takmičenja neretko izostali, ovo će biti prilika da učenici svojim izvođaštvom prikažu naučeno i stečena znanja i veštine uporede sa svojim vršnjacima.  Na takmičenje se prijavio 201 učenik, od ukupno 340 učenika koji pohađaju našu školu.  Cilj takmičenja jeste da se dodatno motivišu učenici, sistematsko postiže najviši učenički kvalitet i osvešćivanje učenika o sopstvenoj vrednosti.

Takmičenje će se održati na dve lokacije (da bi se izbegao veliki broj okupljenih): Narodna biblioteka Bečej i sala muzičke škole. Takmičare ocenjuju članovi žirija, odabrani nastavnici iz drugih muzičkih škola i odabrani učenici škole koji su se već profesionalno opredelili u smeru muzičke umetnosti.

Učenici će nastupati po kategorijama, odnosno razredima, a svakom učesniku biće dodeljena medalja i diploma a najbolji takmičari imaće priliku da svoje izvođenje ponove na završnom koncertu  škole u Gradskom pozorištu, 7. juna 2021. godine.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci za ustupanje prostora za izvođenje programa, a posebno se zahvaljujemo Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, što je na ime školskog takmičenja dodelilo 80.000 dinara za potrebe njegovog organizovanja.