Најлепша башта општине Бечеј

Четврту годину за редом Удружење грађана Еко Бечеј, заједно са Олдтајмер клубом Бечеј-Нови Бечеј и цвећаром Икебана организује акцију Најлепша башта општине Бечеј.

Сви заинтересовани могу да се пријаве од 1. марта до 10. маја на фејсбуку у групи под називом “Најлепша башта општине Бечеј”, или у цвећари Икебана. Проглашење најбољих заказано је за 16. септембар. Постоје четири категорије по којима ће се бирати, а то су најлепша башта, најлепше двориште као целина, балкони и терасе и као последња категорија су камењари и фонтане. Све баште које буду пријављене, обићи ће стручни жири у саставу Валентина Секулић и Оља Фабијан, инжињери хортикултуре, Анета Иван, техничар хортикултуре и Енико Агоч Бовановић, инжињер агрономије. Ове године у оквиру акције Најлепша башта општине Бечеј, први пут постоји још једна посебна категорија која је усмерена искључиво на повртарство. Циљ јесте да се естетски уреди простор и максимално искористи али највећи акценат је на томе да се подстичу људи да се баве правилном, органском производњом, а самим тим и исхраном.  Акција није усмерена ка великим већ управо ка малим произвођачима који производе за сопствене потребе користећи само био средства приликом узгоја.

За све учеснике организатори и спонзори обезбедили су лепе и вредне награде, зато позивамо све да се јаве или предложе нечију башту, да се друже, можда науче нешто ново у сваком случају да проживе једно лепо искуство.

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *