Obilić prvi izazov

FUDBAL – VOJVOĐANSKA LIGA SEVER

Ako se po jutru dan poznaje ljubitelje fudbala u Bačkom Gradištu očekuje jedna veoma dobra i sadržajna fudbalska jesen. Čini se jače nego ikad fudbaleri Vojvodine se spremaju za početak takmičenja u okviru Vojvođanske lige Sever. Pod dirigentskom palicom mladog stručnjaka Lazara Dabižljevića radi se žestoko, u napornom ritmu odigravanja velikog broja prijateljskih utakmica koje će mu dobro poslužiti da na pravi posloži ekipu kojoj će biti ambicija gornji deo tabele „vojvođanskog severa“.
Gradištanci su tokom ovih priprema planirali da odigraju čak 12 utakmica, a do sada su već devet puta izlazili na teren. Gradištanci su u prva dva meča u okviru ovih prirrema poraženi od Mladosti GAT iz Novog Sada (5:0) i Radničkog 1912 iz Sombora (8:0), da bi potom redom pobeđivali OFK Sirig (6:2), RFK Novi Sad (1:0), Vojvodinu iz Novog Miloševa (4:2) i ŽSK Žablja (2:0). Tisa iz Adorjana, novi srpskoligaš, za koji od ovog leta nastupa nekadašnji napadač Gradištanaca Nenad Kudrić, bila je bolja od Vojvodine rezultatom 2:1, a izabranici Lazara Dabižljevića su već u narednom meču prvog dana avgusta savladali Budućnost iz Savinog Sela sa 8:1. Dan kasnije je ekipa Vojvodine doživela i četvrti poraz u ovim pripremama i to od Jedinstva iz Gospođinaca sa 2:1. Do početka sezone Gradištanci će irati protiv Slavije iz Pivnica, sreda 5. avgust nakon zaključenja ovog broja „Bečejskih dana“ a ovog vikenda sa Hajdukom iz Čuruga i TSK iz Temerina.
Vovjodina iz Bačkog Gradišta će prvo kolo u okviru Vojvođanske lige Sever igrati protiv Obilića iz Novog Kneževca u nedelju 16. avgusta od 17 sati na svom terenu. Prema preporukama državnih organa svi mečevi Vojvođanske lige Sever će se igrati pred praznim tribinama zbog dobro poznate situacije oko Korona virusa.
Gradištanci će i u drugom kolu biti domaći pošto im u goste dolazi Srbobra a prvo gostovanje ih očekuje u trećoj rundi kada će ići na megdan Radničkom u Sombor.
Tokom ovih priprema ljubitelje fubala u Bačkom Gradištu je obradovala vest da je na još godinu dana saradnju sa klubom produžio Lazar Dabižljević, pa će ekipa Vojvodine sa njim „na kormilu“ krenuti u nove ligaške izazove.
S.E.