Obroci i slatkiši za siromašnu decu

Društva intelektualaca Braća Tan je tokom božićne nedelje od 20. decembra organizovalo petodnevnu dobrotvornu akciju podele obroka siromašnoj deci uz podršku Pokrajinskog sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Društvo intelektualaca Braća Tan obezbedilo je u periodu od 20. do 24. decembra jednom dnevno po 40 porcija tople hrane deci iz siromašnih porodica svih nacionalnosti (Roma, Srba, Mađara i drugih) koja žive u opštini Bečej kojima je pomoć potrebna. Spisak dece napravljen je u dogovoru sa Pokretom fokolara sa kojima Društvo intelektualaca Braća Tan od prošle godine ima uspešnu saradnju.

Pokret fokolara je crkveni pokret za duhovnu i društvenu obnovu, proširen na svih 5 kontinenata, okuplja ljude raznih rasa, kultura i jezika, najrazličitijih profesija i društvenih slojeva, hrišćanskih tradicija, drugih religija i uverenja koji nastoje da budu seme solidarnijeg i ujedinjenijeg sveta. Pokret je raširen u 194 zemlje, a svoje centre ima u 81-oj zemlji.

Deci su tih dana pred Božić podeljeni obroci a na Badnji dan su deca dobila i pakete slatkiša i kolača pored toplog obroka. Zbog epidemiološke situacije paketi i hrana su bili svaki dan deljeni u predvorju Spomen kuće Tan.