Odbojka: Sjajni rezultati iza odbojkašica Libera

I više nego uspešni mečevi su iza ekipe OK „Libero“ iz Bačkog Gradišta jer su i mlađi i stariji tim uspeli da ostvare sjajne rezultate ističu iz ovog odbojkaškog kluba.

Naime seniorski sastav odbojkaškog kluba iz Bačkog Gradišta slavio je u derbiju kola Vojvođanske lige grupa-Novi Sad protiv ekipe „NS TIM“ iz Novog Sada rezultatom 3:0, po setovima 25:11, 25:19, 25:9. Ovom pobedom seniorke su preuzele lidersko mesto na tabeli.

„Odigrali smo do sada četiri utakmice i ostao je da se odigra još jedan meč do polusezone, jer nas ima šest u grupi, posle toga, bez pauziranja, kreće drugih pet kola, a prve četiri ekipe se ukrštaju sa druge četiri ekipe, iz druge vojvođanske grupe, nakon čega se očekuje završnica u martu mesecu. Smatram da će naše devojke u ovoj sezoni biti među prve tri ekipe, što vidimo po kvalitetu ostalih timova koji se takmiče u okviru naše lige, tako da smatram da će ova godina biti izuzetno uspešna kako za seniorski tim tako i za pionirke“, kazao je Nemanja Jović, predsednik OK „Libero“ Bačko Gradište.

Nešto mlađi sastav, odnosno pionirke su na kvalifikacionom turniru pobedile ekipu „CVS Elbraco“ iz Sombora rezultatom 3:0, kao i ekipu ŽOK „Vrbas“ rezultatom 3:1 i izborile odlazak na pionirsko prvenstvo Vojvodine.

„U okviru pionirskog prvenstva Vojvodine gde je generacija 2008 godišta i mlađe, bilo je ukupno 16 grupa, i šesnaest prvaka iz tih grupa se ukršta dalje na konačni plasman u okviru prvenstva Vojvodine. Smatramo da ćemo postići izuzetno dobar rezultat, a samim tim što smo ušli u najboljih 16, pokazatelj je koliko je dobra igra OK Libero koja se neguje svih petnaest godina, koliko postojimo i radimo sa mlađim kategorijama“, zaključio je Jović.

Vukašin Ljubojev