Otvorena za saobraćaj Dositejeva ulica

Zvanično je, nakon nekoliko odlaganja, otvorena i za saobraćaj i svečano Dositejeva ulica. Svečanom otvaranju u subotu 2. juna prisustvovao je kao predstavnik partnera u projektu, pokrajinske vlade, podpredsednik vlade Vojvodine Đorđe Milićević.

Nakon kratke šetnje kroz Dositejevu ulicu podpredsednik Milićević je rekao da je veoma zadovoljan kako je ovaj projekat okončan. Pre svega je zadovoljan što je ova ulica kao veoma važna saobraćajnica u gradu uređena i funkcionalna i rekao da je bilo veoma važno i obezbediti da bude sigurna za decu i građane jer se u njoj nalaze dve škole. On je obećao da će se uspešna saradnja pokrajinske vlade,  sekretarijata i opštine Bečej nastaviti i dalje i da su na redu nove investicije posebno nastavak projekta uređenja ovog dela grada i saobraćajnica.

„Saradnja opštine Bečej i pokrajinske vlade se nastavlja. Od juna 2016. godine, od kako deluje ovaj saziv pokrajinske administracije ukupan iznos zajedničkih investicija sa opštinom Bečej iznosi do sada preko 400 miliona dinara, sa ovim novim predviđenim i već ugovorenim investicijama kao što su uređenje raskrsnice Dositeje, Miloša Crnjanskog i Zoltana Čuke (Čilag ter prim.), sanacija krova sportskog centra i neki projekti pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu kao što su sređivanje kanala za odvodnjavanje, kanalizacione mreže i dr.,  taj iznos sredstava dostiže i preko 550 miliona dinara zajedničkih investicija. Naravno nije sve urađeno i ima još mnogo tačaka i problema na kojima možemo da radimo. Zajedno sa  predsednikom opštine Bečej dogovorili smo se da nam fokus ove godine budu škole, sportski tereni. Nadam se da se tih 550 miliona uloženih u infrastrukturu grada vidi i da se poboljšanje oseća u životu građana“. – rekao je Đorđe Milićević.

Nakon podpredsednika vojvođanske vlade novinarima se obratio i predsednik opštine Dragan Tošić. On se zahvalio pokrajinskoj vladi na saradnji i pomoći koju je prižila lokalnoj samopuravi da neke projekte za koje sama opštine nije imala dovoljno sredstava da finansira urade . On je reko da je ovaj projekat koštao oko 39 miliona od kojih je 17 miliona izdvojeno iz opštinskog budžeta . „Ostalo je samo još da se uradi zelenilo i drveće, to ćemo na jesen.“ – rekao je Dragan Tošić. U fazi pregovora sa izvođačem je i projekat nastavka radova na raskrsnici i uređenje Čilag tera, za ovu namenu izdvojeno je još 25 miliona, 8 iz budžeta opštine. Raspisana je javna nabavka i odabran je isti izvođač “Putinvest“. Na novinarsko pitanje o odlaganjima i poskupljenju radova koje je pratilo radove na Dositejevoj ulici, predsednik opštine Dragan Tošić je rekao da je u pitanju bilo saniranje dotrajalog vodovodnog sistema rađenog još 70-tih godina  ispod ove ulice, da su cevi bile u skoro raspadnutom stanju i da je to otkriveno tek nakon raskopavanja, to je moralo da se sanira i da se postave nove cevi, što je dovelo do poskupljenja projekta. On je naglasio da to  nije bila greška izvođača. Velike gubitke vode koje je imao JP „Vodokanal“godinama tokom radova ispostavilo se da su bili baš tu ispod Dositejeve ulice i na raskrsnici sa Danila Kiša ulicom.

Ulica Dositejeva otvorena je i zvanično za saobraćaj. Ono što je svakako novina to je povećan broj mesta za parkiranje ispred pošte i škola