Patlidžani punjeni kuskusom

Potrebno: 3 patlidžana, 150 grama junećeg mlevenog mesa, 2 veća paradajza, 4 crvene paprike, jedan veći crni luk, jedna ljuta paprika, šoljica kus-kus-a,100 grama tvrdog sira i kesica parmezana, grčki začin (ili kombinacija, kima, majčine dušice, origana i bosiljka), so, biber, grumen putera, šoljica kus-kus-a, maslinovo i obično ulje

Priprema: Prepoloviti patlidžane i zaseći ih na nekoliko mesta pazeći da ne zasečete koru, staviti u rernu, poprskati svaki sa malo maslinovog ulja i peći dok ne dobije koricu i meso patlidžana bude mekano. Pažljivo izdubiti patlidžane da ostane tanak sloj mesa na dnu. Kus-kus potpiti u šoljicu i po vrele vode i sačekati da nabubri desetak minuta i dodati grumen putera. Fil: Izdinstati luk na malo ulja, dodati mleveno meso, seckane paprike i paradajz i dinstati dok meso ne bude gotovo. Dodati meso od patlidžana i kus-kus i sve zajedno još malo prodinstati na vatri. Puniti čamčiće od kore patlidžana da bude dosta fila u svakom, posuti sirom i parmezanom i zapeći u rerni dok se sir ne otopi. Služiti uz paradajz ili caciki salatu.