Спорт

Пливање: Награђени Нађнемедијева и тренер Ђурић

Ана Ребека Нађнемеди чланица пливачког клуба „Swim Star“, и њен тренер Милан Ђурић, освајачи су великог признања Пливачког Савеза Србије. Ана Ребека је проглашена за најуспешнију пливачицу у категорији пионирки, док се Ђурић окитио признањем тренера најуспешније пливачице у 2021 години.

Ана Ребека је подсетимо проглашена за најбољу пионирку на овогодишњој свечаности поводом избора спортисте године. Она је ово признање освојила захваљујући следећим резултатима:

На Зимском државном првенству за кадете одржаном у Новом Саду била је прва на 100 м краул, потом прва 200 м краул, што је био случај и на 800 м краул. Проглашена је за најуспешнију кадеткињу првенства.

Оборила је националне рекорде на 50 м краул 15. јула у Новом Саду, 100 м краул у базену 50 м 2. јула у Београд, 100 м краул у 25 м базену 10 децембар у Нови Сад и 200 м краул 11. децембра у Новом Саду. Такође, изабрана је за селекцију Војводине.

Када је реч о њеном ментору Милану Ђурићу, он је такође освојио признање на „Избору спортисте Бечеја 2022“. Као тренер у пливачком клубу „Swim Star“ ради од оснивања 2009. године и то са пионирима, кадетима и јуниорима.

У 2022. години са својим пливачима освојио је на Првенству Војводине 30 златних медаља, 29 сребрних и 19 бронзаних одличја, на Првенствима Србије његови такмичари окитили су се са 14 злата, 12 сребрних и пет бронзаних медаља.

Такође, његова пливачица оборила је четири државна рекорда, а као тренер био је позван са своја четири пливача на сусрет региона (Селекција Војводине) и ту је освојио три прва места, четири друга и исто толико трећих. Уједно, био је позван са своја два пливача на „Comen Cup“ на отвореним водама, а са две пливачице учествовао је и на кампу за младе пливаче.

Вукашин Љубојев