Политика

Премијер Србије посетио Кнот Аутофлекс Југ

У четвртак 02. фебруара свечано је отворен нови погон фирме Кнот Аутофлекс Југ. Отварању су поред многобројних гостију, пријатеља, пословних партнера, запослених, присуствовали и представници локалне самоуправе, покрајинки секретари, председник Владе Републике Србије, Алекандар Вучић, председник Владе и председник Скупштине АП Војводине, Игор Мировић и Иштван Пастор,  амбасадори Немачке и Мађарске, минисатр привреде Владимир Галић, као и сувласници фирме Кнотт из Немачке, Максимилијан Кнот и из Мђарске, Шандор Х. Сабо.

Уз пратњу домаћина Драгана Кнежева, сви заједно су обишли нови погон и халу која се налази на месту бившег Фадипа који је некада био понос Бечеја. Програм свечаног отварања започео је приказивањем инфо-промо филма у ком је приказан развојни пут Кнота од настанка па све до сада, односно последњих 25 година. Председник општине Бечеј, Драган Тошић је својим говором поздравио све присутне и подсетио да је Кнот годинама уназад једно од водећих предузећа у нашој општини,  које је између свега  једно друштвено-одговорно предузеће и да је уверен да ће тако и остати у будућности.

Драган Кнежев је пожелео добродошлицу свима, посебно високим гостима који су му указали част да дођу на овај догађај. Он је присутнима испричао како је почела његова прича 2003. године, шта је све морао да уради да би дошао ту где је сада

– Пут није био лак, морали смо многима да  доказујемо да смо способни, из ове перспективе изгледа једноставно али није било и зато смо поносни што смо успели да се изборимо за све ово. Оно што је још важно истаћи јесте да смо за све ове године изградили добре међуљудске односе, усадили смо породични дух у фирму и цела групација Кнот уствари функционише као једна велика породица, рекао је Кнежев.

Председник Владе Војводине, Игор Мировић истакако је да је Кнот компанија која је пример успеха, као и то да ова компанија представља својеврсно охрабрење јер се на делу показује да се и код нас знањем, добрим планом и истрајношћу могу направити добре и велике ствари.

Премијер Србије Александар Вучић, захвалио се пре свега породици Кнежев на топлој добродошлици и додао:

– Некада је Фадип био понос не само Србије већ целе Југославије, а Бечеј је био један од највећих и најмоћнијих индустријских центара. После деведесетих сте све изгубили, а данас, иако није још довољно ипак постаје боље него што је било. Ми у Влади смо спремни да вам понудимо озбиљну подршку за нове инвестиције зато желим да знате сви да на нас можете да рачунате у сваком моменту.

Наставићемо да радимо вредно, за нас је ово најважнији циљ да отварамо фабрике, радна места и да Србија полако почне да живи боље. Наше је да се постарамо за новчанике наших грађана, неће ићи лако, неће ићи брзо али сам сигуран да ће грађани у наредном периоду осетити бољитак.

Са више од 500 запослених компанија Кнот је створила лидерску позицију не само у нашој земљи већ и једном делу Европе.

Б.С.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *