Prvenstvo Srbije u sprintu

Kruna sezone kajakaškog sporta u Srbiji bilo je Prvenstvo Srbije za sve uzraste koje je prve nedelje septembra održano u Beogradu.
Bečejci su u seniorskoj konkurenciji osvojili dve medalje, po jednu zlatnu i srebrnu. Dvojac Marko Tomićević i Luka Stojkov je trijumfovao u trci na 1.000 metara, dok je na duploj kraćoj deonici bio drugi, a četvrto mesto je zauzeo na deonici od 200 metara. Luka Stjkov je bio četvrti u K-1 na 500 metara, dok je četverac u sastavu Marko Tomićević, Aleksandar Hadnađev, Miloš Stojkov i Luka Stojkov trku na 200 metara završio na sedmom mestu.
KKK Bečej je u u konkurenciji seniora zauzeo deveto mesto u ekipnom poretku.
Izuzetan nastup je ostvario kadet Marko Mišković koji je uspeo da osvoji dve zlatne medalje u svom uzrastu. On je bio prvi u K-1 na 200 metara, a do zlata je došao i u paru sa Nemanjom Grčićem u disciplini K-2 na 500 metara. Bečejci su imali predstavnike samo u te dve trke, pa su zauzeli deveto mesto u generalnom plasmanu kadeta.
Jedinu medalju u juniorskoj konkurenciji osvojio je četverac u sastavu Nemanja Grčić, Miloš Stojkov, Marko Mišković i Ljubomir Grčić u trci na 1.000 metara. Miodrag Ikadinović je bio sedmi u K-1 na 500 metara, kao i Miloš Stojkov u K-1 na 200 metara. Ljubomir Grčić je bio sedmi, a Miodrag Ikadinović osmi u K-1 na 1.000 metara, dok je dvojac koji su činili Aleksandar Hadnađev i Ljubomir Grčić zauzeo šesto mesto u K-2 na 1.000 metara. Ostvarenim rezultatima Bečejci su zauzeli šesto mesto u generalnom poretku klubova u juniorskoj konkurenciji.
Masimo Števin je bio jedini predstavnik Kajak kanu kluba Bečej u konkurenciji pionira i zauzeo je dva peta u disciplinama K-1 na 500 i 1.000 metara, pa su njegovi bodovi doprineli tome da naš klub zauzme 14. poziciju u ukupnom poretku pionira. Treba posebno pohvaliti ovog dečaka koji je „na svojim leđima“ izneo celu sezonu za naš klub u pionirskoj konkurenciji gde je pružao veoma dobre nastupe.
Gledajući sveukupni plasman u sve četiri uzrasne konkurencije Kajak kanu klub Bečej je zauzeo deseto mesto u generalnom poretku svih klubova naše zemlje. Ovogodišnji prvak Srbije je ekipa Zorke iz Šapca.

S.E.