Prvo mesto u domaćem bazenu

MITING „BEČEJSKA ZVEZDA“
Tradicionalni međunarodni plivački miting ,,Bečejska Zvezda 2018“, održan je u subotu 8. decembra na zatvorenom bazenu USKAO „Đorđe Predin – Badža“ gde su se u izuzetno zanimljivom petočasovnom nadmetanju takmičila 307 plivačica i plivača iz 23 kluba a epitet mešunarodnog ovom mitingu dalo je gostovanje predstavnika PK Delfin iz Temišvara i PK Akva Stara iz Banja Luke. Domaći Plivački klub PVK Bečej – Svim star je na ovom takmičenju imao 45 predstavnika koji su bili na visini zadatka i što se tiče domaćinstva a i u takmičraskom pogledu.
Naš klub je bio i ekipni pobednik mitinga sa15 zlatnih, 13 srebrnih i 10 bronzanih medalja, za nijansu ispred odličnih predstavnika novosadske Vojvodine i Proletera iz Zrenjanina.
Za najbolje u 2010 godištu peharima su nagrađeni Ana Rebeka Nađnemedi, sa tri pobede i Ivan Pađan koji je zabeležio dva prva i jedno drugo mesto. Reka Varga je sa tri pobede bila najbolja u 2007. godištu, dok je isti uspeh ostvarila i Nataša Kekić, koja je sa tri zlatne medalje ponela epitet najuspešnije u 2005. godištu, a štafeta 4 x 50 metara mešovito je osvojila srebrnu medalju.
Uz osvajače medalja i nosioce pehara za najbolje treba istaći da su svi plivači domaćeg kluba na ovom takmičenju popravljali svoja najbolja vremena i ostvarili dobre nastupe.
Vikend ranije, tačnije u subotu 1. decembra, Bečejci su bili odlični i osvojili 26 medalja na prestižnom mitingu ,,Petre Lovaš“ u Temišvaru, gde su uz domaće, učestvovali i plivači iz Mađarske i naše zemelje.
Najbolje u svojim generacijama bile su Reka Varga i Ana Rebeka Nađnemedi a ekipno su Bečejci bili među prve tri ekipe takmičenja.
Ovim rezultatima su našim plivačima najavljena je odlična forma za miting „Deda Mraz“ koji će ovog vikenda biti održan u Novom Sadu.

Siniša Erak