Radionice za decu u biblioteci

Ogranak Narodne biblioteke u Radičeviću tokom letnjeg raspusta skoro svake godine organizuje različite radionice za decu. Imali su malu pauzu prošle godine zbog epidemiološke situacije ali već ove godine radionice su realizovane. Za sada su održane tri radionice početkom ovog meseca, još tri si predviđene za avgust.

Prva radionica bila je „U potrazi za blagom“ gde su klinci dobili mapu sa instrukcijama i zagonetkama koje su trebali da reše i da napreduju kroz igru. Na ovaj način obišli su nekoliko destinacija u selu gde su pokušali da pronađu „blago“: školsko dvorište, letnjikovac, deo sela oko crkve, pijacu, autobusko stajalište na kojem su konačno rešivši zagonetku pronašli „sanduk sa blagom“ sa grickalicama, sok, slatkiši i knjige. Deca su prema rečima bibliotekarke Dragice Gavrić posebno bila oduševljena ovom igricom jer su zajednički tragali ali i obilazili selo.

Već sledeći dan nakon toga održana je radionice pod nazivom „Moj kretino“ (balon napunjen brašnom i formiran kao figura). Deca su zajednički radila jednu figuru a cilj ove radionice bio je razvijanje timskog rada kod dece, kolegijalnosti i strpljivosti.

Poslednja radionica u ovoj turi bila je „Slatki dan“, klinci su dobili testo za Bakine kolače i zajednički pravili oblike, pekli i ukrašavali ih i na kraju pojeli.