Revija nauke u Gimnaziji

Manifestacija Dani nauke, ove godine pod parolom Game of thinking (Igre razmišljanja), održana je od 15. do 18. aprila pod krovom bečejske gimnazije, po osmi put. Tokom četiri dana medijateka ove srednjoškolske ustanove bila je poprište slavljenja nauke i istraživanja.

Predavanja su držali sadašnji učenici, kao i bivši gim-nazijalci a danas renomirani stručnjaci u svojim oblastima. Učenici III razreda Teodora Avramov i Dejan Marjanović održali su prezentaciju „Arduino ili kako uhvatiti korak sa svetom“, student mehatronike Dalibor Belić je održao predavanje „Web development“, prof. dr Živko Stakić je predavao „Put do naučnog zvanja i dani posle“, dok je olimpijac Čaba Silađi govorio na temu „Nauka i sport“.

Osim predavanja, Dani nauke su uključivali i prezentacije radova projektne nastave koja se drugu godinu za redom sistematski organizuje u ovoj školi. Prvaci su se bavili temom zlatnog preseka, drugi razredi ekologijom, dok su trećaci istraživali problematiku ljudskih prava. Autore najboljih projekata, prema oceni žirija, očekuje nagradno putovanje.
Manifestaciju je podržala Kancelarija za mlade Opštine Bečej.

I.K.